"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 16/03/2011

Sampol (PSM): “el PSOE de Zapatero posa en risc el medi ambient i el turisme de les Illes Balears”

El senador nacionalista Pere Sampol ha rebut amb decepció el rebuig del PSOE, CiU i PNB a l’esmena que havia aprovat el Senat per derogar els decrets de prospeccions petrolieres: “els partits amb seu a Madrid són incapaços de posar el benestar de Balears per damunt de les imposicions centralistes”El Congrés dels Diputats ha votat en contra de derogar els permisos per realitzar prospeccions petrolíferes al Mediterrani, exactament davant les costes d’Eivissa i el País Valencià. El PSOE, CiU i PNB han rebutjat incloure l’esmena del senador del PSM-Entesa Nacionalista, Pere Sampol, a la llei d’Economia Sostenible que preveu la derogació del Real Decret que recull l’autorització per realitzar aquestes prospeccions.

 

Sampol ha lamentat aquesta decisió dels grups del Congrés perquè suposa una “greu amenaça per l’ecosistema marí de la zona, al mateix temps que per l’economia de totes les zones turístiques del Mediterrani, principalment les Illes Balears”. I ha afegit: “el PSOE de Zapatero està posant en risc el nostre ecosistema i el nostre turisme. Això contradiu les paraules del president Antich, que l’altre dia va dir que amb el turisme no s’hi juga. Zapatero no només sacrifica la credibilitat d’Antich i del PSIB, sinó que juga amb el nostre turisme i amb el nostre medi ambient”.

 

Així mateix, el senador nacionalista considera que els arguments esgrimits per alguns diputats són falsos. “Les empreses que realitzaran les prospeccions han d’invertir una quantitat important de doblers, i no ho farien si no tinguessin perspectives per explotar en un futur els jaciments de petroli que localitzin”.

 

El PSM-EN considera, així mateix, que aquesta votació evidencia la contradicció i el doble llenguatge emprat pel PSOE, a les illes i a Madrid. “El servilisme del partit a les Balears queda en evidència ara perquè han demostrat no tenir cap capacitat d’independència ni quan el mateix partit governa a l’Estat espanyol”.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: