"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 16/03/2011

El PSM-IV de Palma proposa obrir els patis de les escoles els horabaixes per activitats de lleure

El candidats a la batlia de Ciutat es reuneixen amb moltes associacions de veïns que manifesten un manca d’espais públics oberts fora dels horaris escolarsAntoni Verger i Marisol Fernández han visitat el barri de Ses Veles de Palma per conèixer les preocupacions dels veïns de la zona i poder articular propostes de millora per als ciutadans. En aquest cas, s’han reunit amb l’Associació de Veïns de Ses Veles al recent estrenat Casal del barri Joan Alcover.

 

Ells, així com altres veïns de Ciutat, han mostrat la seva inquietud per la manca d’equipaments esportius municipals, a la vegada que els patis de les escoles públiques romanen tancats. Per això, el PSM-IV de Palma està elaborant una proposta per al programa electoral que preveu la dinamització d’aquests espais en coordinació amb els centres municipals, com són les escoles o els casals de barri.

 

Amb aquesta proposta es pot pal·liar la falta d’espais públics i oberts per realitzar activitats esportives a molts barris de Palma a la vegada que s’aprofiten els patis de les escoles o els equipaments municipals més enllà dels horaris lectius.

 

D’altra banda, Antoni Verger i Marisol Fernández també s’han mostrat preocupats per la inseguretat que pateixen els veïns com a conseqüència del focus de prostitució i venda de droga que existeixen a la zona. Però, un dels temes que causa major preocupació és el futur de la façana marítima de Palma, i sobretot el desconeixement dels veïns sobre el projecte de l’Ajuntament.


Verger i Fernández també han coincidit en la manca de concreció de la informació que ha fet pública el consistori, principalment sobre la funció dels tres equipaments que preveu l’Ajuntament al voltant de l’edifici GESA. En tot cas, els candidats han plantejat el projecte de la coalició per aquest edifici de Palma, i que coincideix en línies general amb el de l’associació de veïns.


El PSM-IV preveu que l’espai de l’edifici de GESA s’ofereixi als palmesans, que sigui un espai obert a la creació i la formació artística, a les associacions de caràcter social i humanitari, i que es converteixi en un centre autogestionat pels propis ciutadans de Palma. Es tracta d’un gran espai on, a més, s’hi podran ubicar oficines municipals i estalviar el pagament d’alguns lloguers de locals, i on també es podrà localitzar una incubadora d’empreses, on els emprenedors podran iniciar els seus projectes empresarials amb l’ajuda de l’Ajuntament.

 

A més, tant veïns com candidats han coincidit en la necessitat de dur a terme actuacions als carrers adjacents al carrer Joan Alcover per a la millora i embelliment dels carrers i el mobiliari urbà. Així mateix, els candidats de la coalició han mostrat el seu suport a l’associació de veïns en la gestió del Casal del barri i s’han compromès a estudiar l’aplicació d’ajudes econòmiques o suport de recursos humans per a les associacions que gestionen casals de barri.

 


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: