"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 21/06/2004

El PSM considera que l’únic culpable del conflicte dels festius és el Govern de Matas per incomplir la llei de comerç

El PSM considera que l’únic culpable del conflicte dels festius és el Govern de les Illes Balears per haver incomplit la llei de comerç. Segons els nacionalistes, les discussions existents s’haurien evitat si el titular de Comerç, Josep Joan Cardona, hagués aplicat la Llei de Comerç de les Illes Balears. El PSM demana al Govern de Jaume Matas que recondueixi la situació i que respecti el compromís acordat el desembre del 2003 pel qual els comerços de les Illes Balears obririen cinc festius a l’any.

El PSM recorda que la Llei de Comerç de les Illes Balears, consensuada amb el sector comercial de les Illes, faculta el Conseller de Comerç a dictar el número de festius, en contra de la Normativa Estatal que estableix dotze festius. Els nacionalistes varen presentar una proposició no de llei al Parlament de les Illes Balears en la qual insta el Conseller de Comerç, Indústria i Energia, Josep Joan Cardona, a que, en aplicació de l’article 20 de les Llei de Comerç de les Illes Balears, publiqui una nova ordre que estableixi l’obertura dels cinc festius a l’any que estaven pactats inicialment.

El PSM acusa el PP de no tenir esperit autonomista i d’aplicar un decret estatal en comptes d’una llei autonòmica que està totalment vigent, rompent un acord previ entre les patronals de les Illes Balears.

El PSM considera que la liberalització del sector no només va en detriment del comerç urbà, sinó que també perjudica a un model de societat.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: