Mascaró defensa més autogovern i una major agilitat del Consell de Mallorca
La portaveu del BLOC per Mallorca a la institució insular, Joana Lluïsa Mascaró ha fet balanç avui durant el debat de política general amb autocrítica i el reconeixement de la feina ben feta de les àrees de Cultura i Patrimoni, Política Lingüística, Medi Ambient i Cooperació local
Avui s'ha produït el darrer debat de política general de la legislatura actual, una cita que ha servit per posar en evidència els punts en comú entre els socis de l'equip de govern, així com les discrepàncies amb l'oposició. En aquest sentit, la portaveu del BLOC per Mallorca, Joan Lluïsa Mascaró, durant la seva intervenció ha aprofitat per puntualitzar i avaluar alguns detalls del darrer any polític.
“S'ha duit a terme bona part del programa electoral que ens proposàrem el 2007 i des del punt de vista progressista, social i territorial, el balanç de la feina feta és netament positiu”. Mascaró, al mateix temps, ha recordat que algunes qüestions, com la necessària racionalització i agilització de l'administració insular, en restat per completar. Un fet però “que no hem de confondre amb el retall de competències del consell, ni molt manco en la desaparició dels consells”.
Mascaró ha incidit en la tasca realitzada per les àrees que gestiona el BLOC, com és Cultura, Patrimoni, Política Lingüística, Medi Ambient i Cooperació Local. I com a exemples ha citat l'elaboració dels catàlegs de patrimoni, la declaració de BIC des Jonquet de Palma, un major suport als ajuntaments, l'impuls del Projecte d'acolliment lingüístic i cultural (PALC), o l'aposta decidida per apropar la cultura a tots els mallorquins, i fer-lo partícips també de la seva gestió a través de la creació de la Comissió Assessora d'Arts Plàstiques i la d'Activitats Cinematogràfiques, a més de donar un fort impuls al Consell Assessor de Cultura Popular i Tradicional de Mallorca.
Tot això, recordant també la gran tasca realitzada per l'equip de govern pel que fa a les polítiques territorials, “perquè el desenvolupament no es pot deslligar de la protecció”.
En definitiva, un balanç positiu però que no fa oblidar algunes demandes pendents, com és la ja esmentada racionalització de l'estructura de l'administració, però sobretot la necessitat d'assegurar “un autogovern sense imposicions, un finançament just i un reconeixement de la llengua catalana. Perquè aquest és el nostre sentit de país”.
Amb tot, les discrepàncies amb els socis de govern sobre el projecte de la Via Connectora també han estat damunt la taula. Mascaró ha assegurat que arribaran a un acord, però serà una solució que tingui en compte “el mínim impacte territorial i paisatgístic, sempre dins el marc d'un model global de mobilitat que està apostant fermament pel transport públic”. Un acord, en definitiva, que serà el millor per a l'interès general i que satisfarà als polítics, però sobretot, als ciutadans.
|