Sampol considera "un perill" les prospeccions petrolÃferes al Mediterrani
El senador nacionalista anuncia que demanarà explicacions al Govern. A més, avui ha aconseguit el suport necessari de la Comissió d'Economia per dur endavant una esmena per tal de derogar el Decret-Llei que corregeix el dèficit elèctric
El senador autonòmic per les Balears Pere Sampol demanarà al Govern explicacions sobre les raons que han motivat l'autorització per realitzar estudis de prospecció a la recerca d'hidrocarburs en aigües del Mediterrani, en constituir, al seu parer, un "perill" per a l'economia turística i el ecosistema tant de l'arxipèlag balear com la Comunitat Valenciana.
Sampol ha detallat que està recopilant informació sobre l'autorització de prospeccions de cara a registrar una sèrie de preguntes parlamentàries i es planteja, fins i tot, presentar una moció per instar el Govern a reconsiderar la seva postura. El senador del PSM-EN, ha dit que la possibilitat de fer prospeccions en aigües de la Mediterrània suposen un "autèntic perill" per al centre de l'economia turística de les Balears i el País Valencià.
"Aquest tipus d'infraestructures són totalment incompatibles amb el medi natural de la zona", ha sostingut Sampol per cridar l'atenció sobre el "risc" que comporta les prospeccions atès que, tot i que es prenguin les mesures de seguretat necessària, poden succeir "accidents naturals" que comportin abocaments contaminants. "A més, ja sabem com se les gasten algunes petrolieres", ha comentat el senador balear en referència a l'abocament de cru que va esdevenir en el Golf de Mèxic.
D'altra banda, Sampol ha aconseguit els suports necessaris dur endavant una esmena que pretén suprimir un decret-llei "injust" que agreuja la situació de les empreses que inverteixen en les energies renovables i beneficia a les grans hidroelèctriques i nuclears. La Comissió d’Economia de la Cambra Alta ha acceptat a tràmit una esmena, dins la Llei complementària d'Economia Sostenible i que es debatrà la setmana vinent en sessió plenària al Senat, que pretén derogar el Real Decret-Llei 14/2010 sobre mesures urgents per a la correcció del dèficit tarifari del sector elèctric.
L'esmena s'ha aprovat amb els vots favorables dels senadors del BNG i del grup parlamentari popular. Mentre, el PSOE i CIU han emès el seu vot en contra de regular un sistema injust que responsabilitza principalment les empreses productores d’energia fotovoltaica del dèficit elèctric.
Això, mentre les grans empreses elèctriques, principalment hidroelètriques i nuclears, es beneficien del sistema de càlcul del preu de l’electricitat i per tant mantenen el seus marges de beneficis sense cap incidència.
|