"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 09/02/2011

Sampol aconsegueix incloure en la Llei d'economia sostenible un grup d'esmenes beneficioses per a Balears

El senador nacionalista ha rebutjat amb un vot personal la llei Sinde durant la sessió que la Cambra Alta ha celebrat avui per considerar que el seu contingut no satisfà ni als creadors ni als internautes El Ple del Senat ha aprovat sis esmenes del senador autonòmic per les Balears Pere Sampol a la Llei d'economia sostenible i que permeten incloure, en aquesta normativa, que s'elabori una planificació energètica singular per les illes en matèria de renovables i contemplar les singularitats dels arxipèlags dins del Pla Estatal d'Infraestructures de Transport (PEIT).

 

Sampol ha aconseguit que la Cambra Alta validi aquest paquet d'esmenes, algunes de les quals han estat transacció, i que permeten també que les activitats de serveis es contemplen dins el camp de la R + D, el que permetrà que el ParcBit i el clúster TurisTEC puguin acollir-se a línies d'ajuts per a l'impuls de noves tecnologies.

 

D'altra banda, el senador del Bloc per Mallorca va informar que també s'ha aprovat una esmena sobre relativa a una sèrie de requisits per a companyies i agents d'assegurances i una altra relativa a la creació d'un fons de reserva obligatori de cooperatives de crèdits transformades.

 

LA LLEI SINDE "NO ÉS SATISFACTÒRIA"A més, el senador autonòmic per les Balears Pere Sampol ha expressat avui el seu rebuig a l'anomenada Llei Sinde perquè considera que el seu contingut "no satisfà" ni a internautes ni a una part considerable de creadors i petits productors.

 

Durant la seva intervenció en el debat plenari, Sampol s'ha oposat a la modificació plantejada en aquesta iniciativa sobre la regulació de les descàrregues digitals i que permet la intervenció judicial quan es produeixi accés a continguts protegits per drets d'autor sense autorització.

El senador del Bloc per Mallorca ha manifestat que la seva formació política és partidària de "defensar la propietat intel·lectual" encara que ha afegit que, al seu parer, el contingut de l'acord parlamentari assolit per PP, PSOE i CiU "no resol el problema" de les
descàrregues.  

 

ESMENES REBUTJADES

 

D'altra banda, Sampol ha defensat durant el debat parlamentari altres esmenes que han estat finalment rebutjades com és el cas del desplegament d'un paquet de mesures contra el frau fiscal i lluita contra els paradisos fiscals, en entendre que les quantitats no declarades poden suposar entre un 20 i un 25% del PIB.

 

A més, Sampol ha sol·licitat la inclusió d'un canvi en la forma de tributació de l'IVA per a les Pimes i autònoms per modificar el pagament d'aquest impost quan es procedeixi al cobrament parcial o total del servei i no en el moment d'emissió de factura com ocorre actualment.

 

D'altra banda, ha defensat una esmena perquè no es reconeguin els títols nobiliaris que no estiguin recollits en la Constitució i ha demanat l'eliminació de les diputacions excepte en el cas de les autonomies amb consideracions històriques, en referència a les diputacions forals.

 

Sampol ha explicat que aquesta mesura incideix l'austeritat de les administracions públiques en recordar que aquestes institucions manegen un pressupost de 8.000 milions d'euros per canalitzar als ajuntaments, encara que en la realitat dediquen part d'aquesta assignació a despeses corrents.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: