"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 08/02/2011

El Govern realitza actuacions al Parc de Cabrera per valor de 720.000 euros

El conseller de Medi Ambient i Mobilitat, Biel Vicens, a més aquesta setmana visita les obres de condicionament de les cases de Binifaldó, la finca pública d'Escorca gestionada pel departament 
La Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat ha realitzat actuacions per valor de 720.000 euros al Parc Natural de Cabrera des que es va fer càrrec de la gestió del parc, l'1 de juliol de 2009.

 

El conseller de Medi Ambient, Gabriel Vicens, ha detallat durant el ple del Parlament les diferents actuacions que s'han dut a terme des de llavors, com la rehabilitació de les teulades d'edificacions com Can Feliu i el museu, que han comportat un cost de 210.000 euros.

 

Així mateix, en l'apartat de sostenibilitat s'ha reparat tot el parc fotovoltaic amb una inversió de 175.000 euros, que permetrà reduir a la meitat el consum de gasoil del parc.

 

També s'estan fent controls d'espècies invasores amb un pressupost de 100.000 euros i projectes de recerca, com un sobre les tipologies de pesca amb el qual es pretén estudiar la sostenibilitat de les espècies del parc.

 

A més, Vicens ha indicat que la Conselleria ha signat amb l'Ajuntament de Palma una inversió de 235.000 euros-que en la seva major part procedeix de finançament del Govern central-per dur a terme projectes ambientals i socials en el parc. Aquests inclouen, per exemple, obres d'accessibilitat, projectes arqueològics i la publicació d'una guia de rutes de busseig.

 

Millora de les cases de Binifaldó


El conseller de Medi Ambient i Mobilitat, Gabriel Vicens; acompanyat pel director general de Biodiversitat, Vicenç Vidal; pel gerent de l’Institut Balear de la Natura, Guillem Rosselló; i pel gerent d’Espais de Natura Balear, Francesc Aguiló, visità el passat 10 de febrer les obres de condicionament de les cases de Binifaldó, finca pública al municipi d’Escorca gestionada pel departament autonòmic.


Mitjançant aquestes obres, s’han millorat les instal•lacions del refugi (amb una capacitat de 30 places), s’ha canviat la instal•lació elèctrica, s’han substituït els elements de banys i dutxes per altres més moderns i es permetrà l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda. En total, aquestes inversions a Binifaldó sumaran 413.000 euros: 330.000 d’electrificació, 80.000 a l’interior de les cases i 3.000 per a eliminar la barrera arquitectònica d’un botador al camí que ve de Menut.


Val a dir que la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat té prevista per enguany l’habilitació d’un nou refugi a ca ses Collidores, un edifici proper a les cases de Planícia, finca pública gestionada pel departament autonòmic al municipi de Banyalbufar. Aquest nou refugi, que oferirà servei a una finca pública molt visitada des de que fou comprada l’any 2009, tindrà una capacitat de 18 places i la inversió en el seu condicionament és de 330.000 euros.


L’any 2010, la xarxa de refugis de la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat tingué més de 6.000 usuaris, dels quals aproximadament la meitat correspongueren als del Parc Natural de Llevant (s’Arenalet d’Albarca, la caseta dels Oguers i la casa de s’Alzina). La resta de refugis de la xarxa de la Conselleria són: Son Moragues (Valldemossa), Cúber, Gorg Blau, Binifaldó i Lavanor (Escorca), Comuna de Caimari (Selva), Son Real (Santa Margalida) i Coll Baix (Alcúdia).


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: