"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 04/02/2011

Inaugurada l'exposició "Emili Darder: Coherència i compromís"

La conferència a càrrec de Francesc Bujosa «Emili Darder, un metge en el sentit ample de la paraula», encetaren aquest dijous el cicle d’activitats, que tindrà lloc durant el mes de febrer, entorn a l’intel·lectual, metge, i polític afusellat al febrer de 1937 

L’acte va comptar amb un nombrós públic, encapçalat pels familiars de l’homenatjat Emili Dader. També hi foren presents el conseller de Cultura i Patrimoni, Joan Font; el recentment nomenat director de l’Institut Ramon Llull, Ramon Villatoro; la regidora de Cultura, Joventut, Patrimoni i Política Lingüística, Nanda Ramon; la directora de l’Institut Ramon Llull a les Balears, Fanny Tur; el director insular de Cultura, Maties Garcias, i el responsable de difusió de l’associació Arca, Biel Barceló, entre molts d’altres.

 

L’exposició es podrà visitar, lliurement i gratuïtament, a la sala multiusos de la Misericòrdia fins al proper dia 26 de febrer, amb un horari de dilluns a divendres, d’11 a 13.30 h i de 17 a 20 h; dissabte, d’11 a 14 h. També tindran continuïtat les conferències programades dins el cicle per tal de tractar en profunditat cada un dels aspectes que fan d’Emili Darder un referent humà, cultural i polític. Finalment, també es farà en aquests dies un cicle de visites guiades per la ciutat d’Emili Darder.

 

L’acte d’inauguració de l'exposició i la primera conferència del cicle coincideix expressament amb l’aniversari de la mort d’Emili Darder i Cànaves, darrer batle republicà de Palma, amb l’objectiu de donar continuïtat als actes commemoratius d’aquesta data que tant l’Ajuntament de Palma com el Consell de Mallorca celebren des de principis de legislatura.

 

Cada una de les activitats, i també la mostra, fa referència, òbviament, l’afusellament de Darder, que fou el darrer batle republicà de Palma, però sobretot posa l’accent en el seu perfil humà i professional. És, en definitiva, una mirada global a la figura de Darder emfatitzant-ne l’impuls a la regeneració de la política, la medicina, l’educació i la cultura local; el compromís social i polític, sempre al servei de la ciutadania.

Enllaços

Programa d'activitats


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: