"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 04/02/2011

“Govern i Cort cedeixen al xantatge del grup Barceló per sortir impunement del Palau de Congressos”

El líder de la coalició d'esquerres, nacionalista i ecosocialista de Palma, Antoni Verger, considera lamentable que s’hagi acceptat la sortida del projecte sense penalitzacions, després que el grup Barceló incompleixi l’obligació contractual de posar 80 milions d’eurosEl candidat de la coalició PSM-INICIATIVAVERDS a la batlia de Palma, Antoni Verger, ha comparegut avui davant els mitjans de comunicació junt amb el vicecoordinador d’INICIATIVAVERDS, Toni Seguí, per explicar el posicionament de la coalició sobre l’estratègia i la gestió que ha dut a terme la societat pública de Palau de Congressos, formada per l’Ajuntament de Ciutat i el Govern.

 

“Lamentam que Cort i el Govern acceptin una sortida del projecte del grup Barceló sense aplicar les penalitzacions previstes al contracte, i per tant que hagin cedit al seu xantatge”. Verger considera que l’acord és “una fugida cap endavant” que planteja un escenari preocupant perquè “l’administració haurà d’abocar 110 milions d’euros” per a finalitzar la construcció d’un Palau de Congressos i un hotel annex.

 

I tot això en un moment en què ens trobem davant moltes mancances per cobrir inversions públiques en sectors més necessitats per Palma, en educació o assistència social, infraestructures als barris, per exemple.

 

“El plantejament lògic hagués estat acceptar la sortida del grup Barceló si no volia seguir, executant l’aval de 5’2 milions d’euros, i obrir un nou concurs per acabar la construcció amb l’ajuda d’inversors privats i la posterior explotació”.

 

“No es pot acabar de qualsevol manera”. Antoni Verger recorda que la regidora del PSM-EN va rebutjar a la votació de Cort la signatura d’un aval de 30 milions per concloure les obres el passat 29 de desembre. “Compartim l’objectiu d’acabar el projecte, sobretot ara que es troba en un estat avançat de construcció, però no a qualsevol preu. No es pot permetre la sortida de Barceló sense executar l’aval de 5’2 millons d’Euros dipositat precisament pels supòsits d’incompliment contractual”. El grup hoteler va assumir el contracte per aquest projecte, que implicava posar 80 milions d’euros per a la construcció, assumint el risc de què hi podia haver variacions en el mercat financer i les condicions econòmiques.

 

En tot cas, el líder de la coalició a Palma es mostra preocupat pel futur ja què, primer l’administració es farà càrrec de la finalització de les obres, però després s’haurà de convocar concurs per gestionar l’hotel. Segon la societat pública del Palau de Congressos, el projecte ha sofert una davallada important de la seva viabilitat econòmica. “S’ha de ser valent i considerar un possible replantejament del projecte de l’hotel perquè tota aquesta inversió pública no acabi en un sac buit”.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: