"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 03/02/2011

Balanç de legislatura (III): Feim front a la crisi econòmica i social

El govern de pacte progressista promou una economia innovadora, mesures d'austeritat de la despesa pública, mentre dóna suporta les famílies amb dificultats, ajudant als pagesos i aconseguint finançament dels fons europeus per reactivar l'economia


Aquest és el tercer fragment de la publicació que mostra i demostra la feina feta pel PSM i INICIATIVAVERDS durant aquesta legislatura des dels diferents àmits de govern. En aquest cas, els representats dels dos partits a les institucions han aportat mesures i accions concretes per fer front a la crisi econòmica i financera internacional que ha accelerat i agreujat el procés d’esgotament del model econòmic basat en el turisme i la construcció que ha caracteritzat les Illes Balears.

 

Aquest model ens ha deixat com a conseqüències negatives una excessiva explotació dels recursos naturals, ser una de les regions de tota la UE que menys recursos destina a la recerca i la innovació (0,25% del nostre PIB) o tenir una població en edat de treballar amb un dels índex més baixos de formació de tot l’Estat i la UE.

 

A aquests impactes del model econòmic hi hem de sumar l’injust model de finançament autonòmic que pateixen les Illes Balears i que ens ha convertit en el territori de l’Estat que més paga en imposts i menys serveis rep. Per tant, les dificultats del Govern de les Illes Balears per a fer actuacions davant la crisi són majors ja que tenim unes institucions autonòmiques, insulars i municipals en pràctica fallida econòmica a causa d’aquest mal finançament.

 

En conseqüència, som l’autonomia on la renda familiar disponible ha caigut de manera més dràstica en els darrers anys i un dels territoris amb més cases amb dificultats per a arribar a finals de més.

 

Per tot això, som partidaris d’un canvi de model i hem contribuït a posar les bases per a passar de l’economia basada excessivament en el ciment i el turisme barat a un model més equilibrat entre els sectors, que aposti fermament pel coneixement, la innovació, l’emprenedoria i les activitats econòmiques sostenibles en l’entorn natural.


Documents

Introducció de Biel Barceló i David Abril: "quatre anys de feina, al teu costat" (55 KB)
Balanç de legislatura (C): "Feim front a la crisi econòmica i social" (541 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: