"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 31/01/2011

Mobilitat registra un increment del 16% en els usuaris del transport interurbà

El balanç que ha presentat Biel Vicens comptabilitza fins a 15,8 milions de passatgers anualsEl número d’usuaris del transport públic interurbà de Mallorca ha augmentat un 16,55% des de l’any 2007 i fins l’actualitat, de manera que s’ha arribat fins als 15,8 milions de passatgers. Això gràcies a les polítiques dutes a terme per la Conselleria de Mobilitat i Medi Ambient del Govern, com són l’increment en un 35% les freqüències del tren o la posada en marxa de la Targeta Intermodal.

 

Biel Vicens, ho ha explicat aquesta setmana durant una roda de premsa on s’han exposat tots els resultats d’aquest balanç clarament positiu. “S’ha realitzat una important inversió en matèria de seguretat i un augment i millora de les freqüències, fins un 35% més, i la connectivitat dels autobusos que enllacen les estacions amb els diferents nuclis de població”.

 

El conseller, a més, ha destacat la posada en marxa de la bicicleta pública i la reforma del metro després de detectar les greus deficiències detectades de la seva construcció accelerada i mancada de professionalitat. El metro, precisament, també registra un augment d’usuaris gràcies a l’adeqüació de diferents aparcaments dissuasoris com el de la Universitat, Son Sardina o Son Fuster, la bicicleta pública i l’autobús circular de la UIB.

 

Però allà on s’ha registrat un major augment és a la xarxa d’autobusos interurbans de Mallorca com a conseqüència de l’aplicació a gairebé totes les línies del Sistema Tarifari Integral i la posada en marxa de la Targeta Intermodal. Es tracta d’una mesura que suposa un descompte molt important per a les persones majors, els joves i els passatgers habituals.

 

A més, s’ha millorat el servei en un 35% de les línies a l’hivern i s’ha aplicat un pla de condicions específiques horàries per adequar els trajectes a les necessitats demandades per la població.

 

El conseller també ha explicat que s’ha passat de tenir un 47% de la flota adaptada a un 92%. Així mateix, 162 vehicles són accessibles per a les persones amb cadira de roda, quan abans tan sols ho eren el 84 dels vehicles.

 

El balanç de la conselleria mostra també un increment de les connexions fins a 20 dels municipis de Migjorn i l’hospital Son Llàtzer, així com les línies que van fins a Son Espases des de Valldemossa, Esporles, Estellencs i Sóller, entre d’altres.


Documents

Blanç usuaris transport públic (3 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: