"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 31/01/2011

Pere Sampol rebutjarà demà al Senat la Llei Sinde

El senador del PSM-EN votarà en contra del projecte legislatiu a la Comissió d’Economia demà i se suma a l’esmena que el grup mixt ha presentat per assegurar que les administracions públiques i les empreses quedin exemptes del pagament del cànon digital 

Aquest dimarts es reuneix la Comissió d’Economia del Senat per admetre a tràmit la Llei d’Economia Sostenible, que entre d’altres continguts, preveu que el govern espanyol, mitjançant el control judicial, exerceixin pressió sobre les pàgines web de descàrregues.

 

El senador nacionalista, Pere Sampol, té previst votar en contra d’aquest projecte de llei anomenat Llei Sinde, ja que va en contra de la llibertat de circulació d’informació a la xarxa Internet. Sampol rebutja l’acord al que van arribar PP, PSOE i CIU per presentar una esmena in expremis per tal de salvar la llei després dels fracàs en la tramitació al Congrés dels Diputats.

 

Al mateix temps, el senador del PSM-EN, se suma a l’esmena que Coalició Canària ha presentat, a través del Grup Mixt del Senat, per modificar la Llei de Propietat Intel·lectual. Aquesta esmena introdueix un redactat nou pel qual es garanteix que l’administració pública, les empreses i els professionals, així com les entitats sense ànim de lucre quedaran exemptes del pagament de la còpia privada, l’anomenat cànon digital.

 

Una esmena que, a més, preveu la obligació de presentar un informe anual sobre la distribució de les quantitats recaptades per cada entitat. També amb efecte retroactiu.

 

Altres esmenes a la Llei d’Economia Sostenible


 

Pere Sampol, d’altra banda, defensarà demà a la Comissió d’Economia el plec d’esmenes ja registrades la setmana passada a la Llei d’Economia Sostenible, entre les qual hi consta la proposta d’eliminar les diputacions provincials per tal de reduir la despesa pública. I per tant, fer coincidir el nombre de províncies amb el de les comunitats autònomes. (número 14645).

 

Unes esmenes que també aposten per la limitació de les retribucions màximes als alts executius i que, per tant, no puguin cobrar fins a un màxim de 50 vegades el sou mínim interprofessional (número 14607). A més de l’eliminació del reconeixement dels privilegis de la noblesa (14647 i 14646).

 

Però, principalment, es tracta d’unes esmenes que van dirigides a lluitar contra l’existència dels paradisos fiscals (14578) i establir mecanismes per combatre el frau fiscal i l’economia submergida (14582). Cal recordar que l’Agència Tributaria ha detectat, en el darrer any, més de 50 milions d’euros defraudats a l’estat.  Al mateix temps, Sampol proposa ajudes per a què les petites i mitjanes empreses puguin fer front al pagament de l’IVA i evitar molts casos de morositat (14579).

 

Ecologisme i Transport


 

Ara bé, a continuació us adjuntam l’altre plec d’esmenes a la Llei d’Economia Sostenible que versen sobre mesures d’estalvi energètiques. Per una part, el senador nacionalista proposa substituir el 20% per un 30%, i per tant incrementar un 10% les quotes d’implantació de les energies renovables (14613).

 

Així com l’establiment d’objectius adequat a la realitat insular (14255 i 14256), mentre augmenta els percentatges d’estalvi energètic per part de l’Administració (14614) i s’incentiva la promoció del consum local d’energia facilitant la instal·lació d’energies renovables a l’entorn domèstic i de la petita i mitjana empresa (14615).

 

A més, Sampol ha inclòs una esmena sobre un programa de promoció de la cultura ecològica i la defensa dels arbres. Es tracta d’establir beneficis fiscals a un projecte que promou el consum sostenible de la fusta (14261).

 

D’altra banda, el senador nacionalista defensa una esmena perquè aquesta llei inclogui l’actualització del Pla Estratègic d’Infraestructures i Transports tenint en compte les realitat específiques de Balears, i per tant introduint criteris de sosteniblitat en el transport insular (14650).

 

Finalment, Sampol va registrar una esmena de caràcter més tècnic que proposa substituir “ser transparents” dins l’Article 27.a i b on hi consta que “s’incrementarà” la transparència, per tal que el redactat posi en evidència una voluntat ferma i real (14602 i 14605).


Documents

Esmenes Sampol Llei Economia Sostenible (202 KB)
Esmena Coalició Canària (25 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: