"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 28/01/2011

Rafel Sedano: “Calvià ha de potenciar els seus valors culturals i patrimonials per oferir una alternativa la turisme de sol i platja”

El candidat del PSM-EN a la batlia del municipi considera que el projecte d’un museu d’art contemporani a Portals Nous és un malbaratament i proposa potenciar el valor singular del patrimoni arqueològic i etnològic existent com a alternativa al turisme tradicionalL’agrupació del PSM-Entesa Nacionalista de Calvià proposa la creació d’un Museu Marítim i la creació d’un centre d’interpretació de la Prehistòria i dels elements etnològics amb els què compta el municipi. El candidat a la batlia, Rafel Sedano, aposta per la singularització dels atractius culturals turístics de Calvià a través d’aquestes propostes més econòmiques i amb possibilitats de crear alternatives a l’oferta obsoleta.  

 

“Una destinació turística madura com la nostra necessita idees i propostes innovadores que permetin promocionar la personalitat pròpia i exportar una oferta singular”. En aquest sentit, el PSM-EN de Calvià considera una oportunitat immillorable l’existència de restes arqueològiques de gran valor.

 

Calvià reuneix totes les condicions per tenir un museu sobre el període talaiòtic: un gran nombre de jaciments i material arqueològic dispersat. Aquest museu serviria de nou model per gestionar el patrimoni arqueològic de què disposam i també serviria, juntament amb la creació d’un recinte per exposar elements etnològics, com a oferta singular per desestacionalitzar el turisme de temporada. Aquestes exposicions permanents servirien també per protegir, divulgar i gestionar l’enorme riquesa arqueològica del municipi.

 

“El municipi no necessita incrementar la seva oferta de serveis ja existents, perquè Calvià ja té prou oferta d’equipaments esportius, públics i privats, ni tampoc necessita incrementar l’oferta comercial que acompanyarà el macroprojecte museístic de Portals Nous”. El líder nacionalista calvianer considera que aquesta sobredimensió dels projectes només perjudicarà l’oferta actual existent. La nostra illa ja té prou oferta d’exposició d’art contemporani; els dos museus March i Es Baluart, o la mateixa obra exposada a la Fundació Miró, ho demostren; sense comptar les exposicions itinerants que cada temporada ens arriben s’exposen a galeries privades o centres públics.

 

Segons Rafel Sedano, crear noves infraestructures que tenguin com a referent altres ofertes de característiques similars, tal i com defensa el batle Carlos Delgado, com són el museu Guggeenheim de Bilbao o la Ciutat de les Arts i de les Ciències de València “és tudar recursos i perdre oportunitats de promocionar una oferta diferenciada que serveixi de reclam a un turisme interessat en les característiques locals.”

 

Calvià té quaranta-cinc hectàrees de jaciments que conformen el Parc Arqueològic del Puig de Sa Morisca, on s’hi troben sis elements que evidencien l’ocupació talaiòtica (Son Fornés, Turo de Ses Abelles, Son Miralles...) a més del Túmul de Son Ferrer i Naveta Alemany. Hi ha estructures suficients per fer un itinerari que necessita un centre d’exposició, interpretació, gestió del parc i activitats turístico-culturals i difusió. La zona de Ponent de Mallorca podria convertir-se també en un nucli de recepció d’escolars de tota l’illa amb activitats didàctico-educatives. Aquesta promoció, a més, generaria més llocs de feina en comparació a l’exposició d’art contemporani.

 

El PSM-EN de Calvià vol recordar, finalment, que les administracions, per llei, tenen l’obligació de conservar i tenir cura del patrimoni i que hem reivindicat la necessitat de crear un Museu Màrítim, que seria una oferta específica a Mallorca, i la conveniència de crear un museu etnològic, tot com a oferta de qualitat turística singular.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: