"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 18/01/2011

Nanda Ramon signa un conveni amb Gesma per ajudar a persones amb trastorns mentals

La Fundació Pilar i Joan Miró i Gestió Sanitària de Mallorca col·laboraran en el programa rehabilitador TRANS de salut mentalEl director gerent de l’empresa pública Gestió Sanitària de Mallorca, Biel Fortuny i la presidenta de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, Nanda Ramon i Tous han firmat un marc de col·laboració entre ambdues entitats. L’objectiu és facilitar el desenvolupamentdel programa rehabilitador TRANS de salut mental anomenat “Creació col·lectiva en Centres d’Art Contemporani”.

 

Sota aquest títol el que es pretén és la realització de diferents activitats englobades dins el Programa TRANS de Gesma i dins del Programa Educatiu de la Fundació Pilar i Joan Miró, amb la finalitat, per una banda, d’aconseguir objectius terapèutics com mantenir, millorar i potenciar aspectes funcionals dels usuaris i per altra banda, obrir les portes a la salut mental i potenciar la normalització de les persones que tenen una malaltia mental, reduint estigmes i prejudicis.

 

Una de les funcions de l’empresa pública Gestió Sanitària de Mallorca és ocupar-se de la salut mental de pacients sociosanitaris (assistència sanitària, rehabilitació, docència i investigació) i un dels objectius principals del Pla Estratègic “Ben atès” ( 2008-2011) de Gesma, és millorar la qualitat de l’atenció als pacients amb Trastorn Mental Greu (TMG) i a les seves famílies.

 

Per la seva banda, la Fundació Pilar i Joan Miró, dins del seu programa educatiu, desenvolupa un programa social destinat a col·lectius específics amb requeriments especials.

 

Els professionals d’ambdues entitats realitzaran reunions de coordinació transdisciplinaris per informar sobre les característiques de cada nou projecte i determinar les adaptacions i calendari a realitzar. En ocasions, la participació serà de més d’un dispositiu de salut mental i es realitzarà una sessió de presentació del taller entre els responsables del projecte i els responsables de cada dispositiu de salut mental, comentant el material didàctic a utilitzar i el desenvolupament de les sessions.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: