"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 19/01/2011

500.000 euros per al Parc Nacional de Cabrera

La conselleria de Medi Ambient i Mobilitat inverteix aquests doblers en millores als edificis, l'ús energètic, la lluita contra les plantes invasores i la pesca 

El conseller de Medi Ambient i Mobilitat, Gabriel Vicens, acompanyat per director general de Biodiversitat, Vicenç Vidal; visità el passat 18 de gener el Parc Nacional de Cabrera, on anuncià fins a cinc actuacions diferents referides a aquest espai natural protegit. A la visita també hi assistiren el president del Patronat de Cabrera, Albert Catalán; el director del parc nacional, Jordi Moreno; i el gerent de l’empresa pública Espais de Natura Balear, Francesc Aguiló.


Concretament, Vicens explicà els projectes de reparació de les cobertes i teulades dels edificis del museu-celler i de can Feliu, el control i eradicació de plantes invasores i la millora i posada en funcionament del camp de panells d’energia solar fotovoltaica. A més, el conseller es referí a un projecte d’investigació per a una pesca més sostenible de la llagosta a Cabrera i a la participació de la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat, a través de l’empresa pública Espais de Natura Balear, en la Xarxa Mediterrània de Gestors d’Àrees Marines Protegides (MedPan). La participació de la Conselleria en aquesta xarxa internacional es fa efectiva amb dos espais emblemàtics: el Parc Nacional de Cabrera i el Parc Natural de les Salines d’Eivissa i Formentera.


Els projectes de reparació del museu-celler i can Feliu, de control i eradicació de plantes invasores i de millora del camp d’energia fotovoltaica sumen una inversió de gairebé 500.000 euros, distribuïts de la següent manera: 210.000 euros per al primer, 175.000 euros per al segon i 100.000 euros per al tercer.

 

Pel que fa a la reparació de les cobertes i teulades del museu-celler i de can Feliu, la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat ha posat en marxa el projecte de reforma pel mal estat d'aquestes, que suposa un possible perill per als visitants i treballadors pel despreniment continu de materials. El museu està tancat al públic per aquest motiu des de l'estiu de 2009. Es calcula que les reparacions podran estar acabades abans de sis mesos.

 

Quant a la millora del camp de plaques solars fotovoltaiques, cal destacar que des de fa uns anys aquesta instal·lació no funciona adequadament a causa d'una avaria dels equips, de molt complicada resolució per la manca de peces al mercat. La xarxa elèctrica de Cabrera compta amb les fonts d'energia proporcionades per dos generadors dièsel de funcionament alternatiu i el camp de 360 mòduls solars fotovoltaics que, com ja s’ha dit, ha estat sense funcionar durant els darrers anys.

 

El Parc Nacional de Cabrera té previst un projecte de substitució i millora del sistema elèctric, que inclou el condicionament i reparació de les instal·lacions del camp de panells fotovoltaics. No s’instal·laran nous panells fotovoltaics. Amb aquesta actuació, es calcula que es reduirà a la meitat el consum anual de gasoil del parc nacional per als seus usos energètics, quantificat en 50.000 litres l’any, la qual cosa també es reflectirà en una reducció substancial de les emissions de gasos d’efecte hivernacle. En aquest sentit, es posa un especial esment en que el parc nacional apliqui funcionaments energètics més sostenibles.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: