"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 19/01/2011

El PSM-EN aposta per invertir en la qualitat de l'oferta perqu猫 el turisme recuperi la competitivitat

Biel Barcel贸 reclama a FITUR fermesa per a la regulaci贸 del tot incl貌s, la revaloritzaci贸 de la planta hotelera, l'eliminaci贸 dels establiments obsolets i un model tur铆stic basat en la protecci贸 del nostre territori 

El secretari general del PSM-Entesa Nacionalista, Biel Barceló, és present a Fitur, la cita anual de més rellevància per al principal sector econòmic de les Illes Balears. Barceló visita durant el dia d’avui els estands per donar suport al actes organitzats des del Govern.

 

Una cita que servirà per posar en valor la recent declaració del cant de la Sibil·la com a Bé Immaterial de la Humanitat, un dels elements distintius de les illes com a destinació turística. Però també es tracta d’un punt de trobada amb els principals operadors turístics nacionals i internacional. I és aquí on rau la vertadera importància d’aquesta fira. El PSM-EN considera imprescindible tenir presents les prioritats del Govern pel que fa a les negociacions de la propera temporada turística per tal de garantir l’estabilitat del sector.

 

En aquest sentit, els nacionalistes aposten per recuperar la competitivitat del sector turístic a través de mesures que fomentin i garanteixin la qualitat en l’oferta de serveis. Una tasca que ja s’ha anat impulsant, però que s’ha de transmetre també als turoperadors en aquests dies.

 

Per això, hi ha una sèrie de qüestiona clau que passen, en primer lloc, per la regularització del “tot inclòs” per limitar els abusos dels operadors turístics que forcen als hotelers ha oferir paquets vacacionals molt ajustats a la rendibilitat econòmica, i que perjudiquen la qualitat del servei.

 

A més, és urgent la revalorització dels establiments actuals, i eliminar l’oferta obsoleta, una proposta defensada també per la Federació Hotelera de Mallorca. Així mateix, el PSM ha donat suport a l’aprovació de mesures legals per facilitar als empresaris la reconversió i modernització dels seus establiments, tal i com s’ha demostrat en el cas del projecte de remodelació de la Platja de Palma.

 

Això passa per frenar la creació de noves places hoteleres, limitar l’oferta i augmentar-ne la qualitat dels serveis. Per això apostam per la protecció i per la posada en valor del nostre territori, en compte d'impulsar la proliferació dels camps de golf i d'un turisme destructor del territori. Aquestes prioritats possibilitaran invertir la tendència dels darrers anys, per culpa de la quals els empresaris i hotelers cerquen atreure més turistes cada any però a preus menys competitius.

 

No podem oblidar la importància del transport per al primer sector de les illes. Ahir mateix, en el ple del Senat, el govern espanyol va evidenciar la poca preocupació sobre la qüestió, anunciant petits avenços insuficients i decebedors pel que fa a la rebaixa de les tarifes aèries que no resolen el greuge comparatiu que pateixen les illes. El senador del PSM-EN, Pere Sampol, però segueix insistint en aquesta qüestió així com en la formalització d’un model de cogestió aeroportuària. Una passa endavant que suposaria gestionar, per exemple, les connexions, les rutes i les freqüències amb les destinacions per captar turistes, també en temporada baixa, i per tant lluitar amb eines eficients contra la desestacionalització.

 

D’altra banda, s’ha de potenciar el paper de Palma com a capital europea del mediterrani, com a referent turístic cultural que és per exportar les qualitat de la ciutat a l’exterior i oferir una destinació cultural, històrica i artística, més enllà del sol i la platja.

 

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: