"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 18/01/2011

Sampol considera insuficients les promeses del ministre de Foment

El senador nacionalista ha comprovat una vegada més el gran desconeixement del ministre sobre la realitat i la problemàtica que pateix el transport de les illes, mentre segueix fent anuncis decebedorsPere Sampol ha interpel·lat aquest dimarts al ministre de Foment, José Blanco, sobre l'estat de les negociacions que ja fa mesos es va comprometre a iniciar per tal de rebaixar les tarifes aèries de les companyies que operen als aeroports de les Illes Balears. Blanco ha anunciat un compromís amb Iberia per tal de baixar un 5% la tarifa bàsica per als residents, un anunci que Sampol considera “decebedor i insuficient”.

 

“El ministre ha demostrat una vegada més no ser conscient i desconèixer la greu problemàtica del transport a les illes, principalment el que connecta amb Menorca i Eivissa.” Sampol, en el seu torn de rèplica, ha incidit en l'encariment de més del doble pel que fa a les tarifes que s'apliquen a les illes respecte les que corresponen a vols inter peninsulars.

 

“Aquest anunci no resol res”. Així de contundent s'ha mostrat el senador nacionalista després d'escoltar les promeses del ministre que un cop més “són decebedores i no afronten el vertader problema del transport a les illes”. Tenint en compte que a la península, els viatgers tenen l'alternativa de les carreteres, o fins i tot la xarxa de trens d'alta velocitat, “Balears segueix patint greuges comparatius molt greus, i que suposen duplicar o quadruplicar el preu de les tarifes que s'apliquen a Balears”.

 

 

Català al Senat

Per primer cop, el senador nacionalista ha pogut expressar-se en la seva llengua, en la llengua pròpia de les Illes Balears. “Es tracta d’un fet històric pel valor simbòlic que comporta, però és tan sols un primer gest, encara queda molt per recórrer”. Sampol ha pogut intervenir durant la sessió plenària del Senat que s’ha celebrat aquesta setmana en català, tal i com preveu la reforma del Reglament intern que es va aprovar el passat mes de juliol.

 

Amb tot, Sampol afirma que l’ús legítim de les llengües cooficials a la Cambra Alta no està completament reconegut perl nou reglament, ja que tan sols està previst que s’utilitzin durant el debat de les mocions, però mai durant les sessions de control al govern espanyol ni en els debats d’iniciatives legislatives.

 

Cal recordar que aquesta fita és la conseqüència de l’empenta i la persistència de més d’una trentena de senadors nacionalistes que van aconseguir el suport majoritari per aprovar la reforma del reglament intern per tal d’aconseguir “el reconeixement d’un dret democràtic que no és altre que l’expressió de la condició de cambra territorial”.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: