"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 18/01/2011

El grup parlamentari es marca com a prioritats la recuperació econòmica, l’autogovern i el benestar social

Els diputats del BLOC i PSM-Verds celebren una jornada per preparar el nou període de sessions. Biel Barceló presenta una iniciativa per defensar l’autogovern i l’estat del benestarEl grup parlamentari del BLOC per Mallorca i PSM-Verds ha celebrat avui una jornada de treball per preparar el nou període de sessions. Els diputats nacionalistes i ecosocialistes han fixat que les prioritats de cara a aquesta darrera etapa de la legislatura (el Parlament es dissoldrà a finals de març per donar pas a la campanya electoral) seran la recuperació econòmica i la salvaguarda de l’autogovern com a garantia del benestar social dels ciutadans.

 

Biel Barceló ha explicat que, davant l’ofensiva dels partits estatals contra l’Estat de les autonomies, el grup parlamentari presentarà una proposició no de llei perquè el Parlament rebutgi els atacs a l’autogovern. Barceló ha argumentat que més del 80% del pressupost que gestionen les Comunitats Autònomes correspon a educació, sanitat i serveis socials, per la qual cosa la salvaguarda de l’autogovern és la millor garantia que es mantindrà l’estat del benestar. El portaveu del BLOC també ha explicat que el 79% del dèficit de les Administracions correspon al dèficit acumulat pel govern de l’Estat, mentre que el dèficit de les Comunitats Autònomes només representa el 17% del total. (Adjuntam el text de la PNL).

 

Per la seva banda, la diputada del BLOC i consellera d’Afers Socials, Fina Santiago, ha destacat que en el nou període de sessions s’han de debatre lleis importants, com ara la d’igualtat entre homes i dones o la llei del bon govern (dos projectes de llei aprovats en Consell de Govern i que estan en tramitació parlamentària, que suposaran un avanç important en la igualtat de gènere i en la lluita contra la corrupció, respectivament), o la proposició de llei del BLOC-PSM-Verds per protegir Son Bosc (que incideix en la protecció del territori per tal d’afavorir un turisme de qualitat).     

 

 

 


Documents

Proposició No de Llei del BLOC-PSM-Verds sobre la defensa de l'autogovern i de l'estat del benestar (75 KB)
Declaracions de Biel Barceló sobre la jornada de treball del BLOC-PSM-Verds (3651 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: