"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 17/01/2011

El PSM-EN planta cara a l'ofensiva del PP i del PSOE contra l'Estat de les Autonomies

Els nacionalistes proposen aprimar l'Estat i mantenir la despesa en educació, sanitat i serveis socials, i denuncien que darrere la "careta anticrisi" hi ha una ofensiva doble contra la realitat plurinacional de l'Estat i contra l'estat del benestarEl PSM-Entesa Nacionalista considera que des de les Comunitats Autònomes històriques i que gaudeixen d'una identitat nacional pròpia, com és el cas de les Illes Balears, s'ha de plantar cara a l'ofensiva del PP i del PSOE contra l'Estat de les Autonomies.

 

Els nacionalistes consideren que els partits estatals, darrere d'una careta de lluita contra la crisi, estan orquestrant una ofensiva doble motivada únicament per ideologia política. Aquesta ofensiva té dos fronts: d'una banda, és una ofensiva del nacionalisme espanyol ultracentralista contra la diversitat i la realitat plurinacional de l'Estat.

 

Però també és una ofensiva del neoliberalisme contra l'estat del benestar i contra els drets socials dels ciutadans: cal tenir en compte que més del 80% del pressupost que gestionen les Comunitats Autònomes correspon a educació, sanitat i serveis socials.

 

El PSM-EN, en canvi, proposa aprimar l'Estat (per exemple, suprimir ministeris d'aquelles competències transferides), unificar províncies i Comunitats Autònomes, precisar competències a partir del principi de subsidiarietat i el principi democràtic: acostar el poder als ciutadans i exercir-lo des de la participació, evitant duplicitats institucionals, reconsiderar burocràcia i tràmits prescindibles i millorar l’eficiència de la funció pública.

 

Els nacionalistes repten PP i PSOE a parlar clar: “Volen reduir el paper de les Comunitats Autònomes? Volen reduir la despesa en educació, sanitat i serveis socials? Que ho diguin clar i que ho precisin. Nosaltres pensam que s'ha de potenciar l’autogovern i mantenir la despesa social, perquè precisament en moments de crisi econòmica s'ha de protegir l'estat del benestar.”

 

D'altra banda, en el PSM-EN qualifiquen de "surrealista" que el PP doni lliçons d’eficàcia en la gestió mentre s’investiguen un caramull de casos de corrupció del govern Matas.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: