"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 14/01/2011

El seminari del Grup Blanquerna arranca amb el líder històric del BNG, Bautista Álvarez

“Valors universals: drets col·lectius i drets humans” és el títol de les conferències que duraran fins dissabte i per on passaran, entre d’altres, Pello Urizar o Vicenç Villatoro 

Aquest dijous va endegar el seminari organitzat pel Grup Blanquerna a l’espai de cultura Can Alcover de Palma. Un punt de trobada que preveu ser un escenari per compartir les reflexions que aporten els conferenciants i els oients al voltant del valor dels drets humans i els drets col·lectius en el món canviant del segle XXI.

 

El primer dia, Jana Baceva, secretària general de l’Aliança Lliure Europea i membre de Rainbow-EFA (Macedònia) ha ofert una xerrada sobre “Drets lingüístics i drets culturals a la Unió Europea avui”. A continuació, l’històric fundador de l’organització de la qual va nèixer el Bloc Nacionalista Gallec, Bautista Álvarez, va conversar amb els presents sobre els drets socials i econòmics i pobles sense estat.

 

Divendres, és el torn de Grikor Maxakyan, portaveu de la Comunitat Armènia de Catalunya, i Pello Urizar, secretari general d’Eusko Alkartasuna, qui parlarà sobre els processos de pau, drets dels pobles i resolució de conflictes centrat en el cas del País Basc.

 

Per finalitzar, dissabte matí es tractaran els moviments d’extrema dreta, els populisme i els moviments xenòfobs com una amenaça per als valors democràtics,. Per la seva part, Vicenç Villatoro, escriptor, exdirector de la Corporació Catalana de Radio i Televisió, i exdiputat de CIU al Parlament català, oferirà una conferència sobre el paper d’Europa dins el debat de la identitat i la interculturalitat.

 

I a darrera hora, el director de la Fundació Ernest Lluch, Ferriol Sòria, parlarà sobre el diàleg i la reconciliació en el cas de l’apartheid sud-africà, mentre José Antonio Rocamora intervindrà per analitzar la situació del Sàhara Occidental.


Documents

Programa del seminari Blanquerna (653 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: