"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 14/01/2011

Un nou cas de corrupció: operació 'Claveguera'

La fiscalia investiga irregularitats en la gestió de residus del Consell durant la gestió d'UM, després que l'actual equip (PSM-INICIATIVAVERDS) hi trobàs indicisLa fiscalia anticorrupció investiga un nou cas de corrupció, en aquest cas relacionat amb la gestió de residus del Consell Insular de Mallorca. La recerca policial i judicial se centra en presumptes irregularitats en els pagaments a les empreses adjudicatàries del servei de recollida selectiva de residus a la part forana. Les irregularitats afectarien a l'època en què l'àrea de residus estava gestionada per Unió Mallorquina, tant durant la legislatura passada com durant la present legislatura (fins que UM va ser apartada dels equips de govern precisament pels casos de corrupció).

 

Les investigacions s'iniciaren en el moment que l'actual equip de Medi Ambient (PSM i INICIATIVAVERDS) detectà factures i pagaments irregulars. Els dirigents nacionalistes i ecologistes posaren els fets en coneixement dels serveis jurídics del Consell, que va confirmar les irregularitats i va recomanar posar els fets en coneixement de la fiscalia. Una auditoria externa també va confirmar els indicis,  i finalment es va interposar una denúncia davant les autoritats judicials.

 

Ara el cas està en mans de la Justícia, que haurà d'esclarir les responsabilitats penals que es derivin del cas. D'altra banda, en funció de l'evolució de les investigacions, també s'hauran d'establir les eventuals responsabilitats polítiques derivades dels fets investigats.

 

 


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: