"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 12/01/2011

El Tren Tram arribarà a Mallorca al març

Mobilitat preveu que a finals d’any entri en servei la línia entre Manacor i Artà 

El conseller de Medi Ambient i Mobilitat, Gabriel Vicens acompanyat del director general de Mobilitat, Antoni Verger, del cogerent de SFM, Bartomeu Gual, dels batles de Son Servera i de Sant Llorenç, Antoni Servera i Mateu Puigros, i del regidor d'Artà, Bartomeu Gili, han visitat aquest dilluns les instal·lacions de l'empresa Vossloh a València, per tal de conèixer de primera mà el procés de fabricació dels Tram Tren que s'implantaran a la línia Manacor-Artà.

 

La primera composició, formada per tres cotxes (maquina-remolc-maquina), arribarà a Mallorca els primers dies del mes de març, on farà el rodatge pertinent abans d'entrar en servei.

 

A partir del mes de març aniran arribant més unitats, periòdicament, fins a arribar a les sis que s'han encarregat Vossloh. Si no hi ha impediments, podran entrar en servei a la línia reoberta, a finals d'enguany.

 

De les característiques del Tram Tren destaquen l’aprofitament de la infraestructura que hi ha (utilitza les vies convencionals dels trens de rodalies i dels tramvies), el confort i l’accessibilitat. Les plataformes d’accés són de “tipus baix” i l’amplitud de les portes és major que en un tren convencional, cosa que facilita l’accés a les persones amb mobilitat reduïda. Tant les cabines com les àrees de passatgers disposen de climatització. També hi haurà àrees específiques per deixar-hi les bicicletes.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: