"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 04/01/2011

Balanç de legislatura: el PSM-EN ha protegit més de 1.600 ha de territori que estaven amenaçades per projectes urbanístics

Muleta, Son Real, Cala Marçal, Cala Blanca, Alcanada, Cala Carbó, Cala d’Hort, sa Roca Llisa, Montport, Punta Pedrera, Benirràs, el Vilar, Son Real, ses Feixes, ses Fontanelles, Son Averçó, es Pujols, Son Baco, es Guix... són espais salvats que poden justificar, per ells mateixos, tota una legislatura

Des del PSM-EN i INICIATIVAVERDS volem començar l'any fent un repàs dels punts més destacats que, al nostre parer, han marcat la nostra acció política al llarg de la legislatura que enguany acaba.

 

En primer lloc, ens centrarem en els importants avanços en matèria de protecció del nostre territori i del nostre patrimoni. Perquè, si hi ha un aspecte que marca el signe d’aquesta legislatura, aquest és l’important avanç en la protecció de Mallorca.

 

Hem fet un gir a les polítiques territorials i hem aconseguit revertir diversos processos urbanístics agressius que havien posat en marxa PP i UM.

 

Gràcies a la feina feta hem salvat zones humides, cales, jaciments arqueològics, torrents, nuclis urbans, elements etnològics i camins.

 

Des de les institucions hem regulat en matèria urbanística d’acord amb criteris paisatgístics, ambientals i patrimonials. Hem posat l’interès públic per damunt els interessos privats que persegueixen l’enriquiment a costa de l’explotació dels recursos naturals.

 

A continuació us presentam un balanç que en matèria territorial i patrimonial sens dubte és positiu. S’ha de dir, però, que moltes d’aquestes victòries són el final d’un llarg camí reivindicatiu que hem fet conjuntament amb entitats i en plataformes. I que, per tant, és un èxit compartit.

 

Aquest gir radical cap a la protecció del medi ambient i el patrimoni ha coincidit amb la crisi econòmica global. La devastadora crisi és també una crisi de valors i ha posat de manifest que el model del creixement urbanístic desmesurat i consumista és un model amb conseqüències nefastes a gran escala.

 

En aquest context la nostra política ecologista ha resultat ser la més realista, pràctica i coherent amb els nous valors que ens han d’ajudar a fer els canvis necessaris per a sortir de la crisi.

 

A més, la protecció del nostre patrimoni cultural, històric i etnològic suposa una fita molt important per a fer possible la preservació i la projecció de la identitat pròpia del país.

 

Hi trobareu tota la informació en el document adjunt.


Documents

Introducció de Biel Barceló i David Abril: "quatre anys de feina, al teu costat" (55 KB)
Balanç de legislatura (A): "protegim el nostre territori i el nostre patrimoni" (593 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: