"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 21/12/2010

El Parlament aprova la llei d’iB3 que contempla la internalització dels serveis informatius

Aprovada per unanimitat, aquesta llei neix amb el compromís exprés de mantenir el català com a llengua vehicular i garantir la imparcialitat i professionalitat 

 

Avui el ple del Parlament ha aprovat la Llei de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears amb el suport de tots els grups parlamentaris. Es tracta d’una llei molt important perquè incideix en el caràcter de servei públic, en la imparcialitat i professionalitat en l’elecció de la direcció de l’ens.

 

Però també pel compromís amb la llengua i la cultura, sempre amb l’objectiu de la promoció de la cultura pròpia. A més, és mèrit també del grup parlamentari haver aconseguit introduir una esmena per dotar a iB3 d’una plantilla d’informatius pròpia, com una de les garanties de la professionalitat i la imparcialitat.

 

D’altra banda, cal destacar que aquesta llei suposarà un impuls important per al sector audiovisual, gràcies a l’esmena també del grup parlamentari gràcies a la qual hi haurà un percentatge de la inversió per a producció cinematogràfica. Un impuls que contribuirà a la creació d’un teixit cultural i de negoci enfortit i més ampli.


Aquesta llei preveu un mandat de sis anys, tan per als membres del Consell de Direcció com per al director general, i tan sols podran renovar el mandat una vegada. Finalment s’ha inclòs una esmena que preveu que el Parlament esculli per majoria absoluta el director de l’ens públic, en cas que sigui impossible aconseguir una majoria qualificada en un termini màxim de sis mesos després de realitzar-se la votació.

 

 


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: