"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 16/12/2010

El Parlament dóna suport unànime a la Televisió Sense Fronteres

Tots els grups parlamentaris han votat a favor d’expressar el seu suport a la Iniciativa Legislativa Popular que lluita per aconseguir la lliure recepció de tots els canals de televisió arreu del territori que comparteix la mateixa llengua, ja sigui el català, el basc o el gallec 

La Comissió de Cultura, Educació i Esports ha aprovat per unanimitat la Proposició No de Llei impulsada pel grup parlamentari del Bloc i PSM-Verds per mostrar el suport del Parlament a la iniciativa legislativa popular (ILP) que promou la Televisió Sense Fronteres. Es tracta d’una iniciativa que ha aconseguit reunir més de les 500.000 signatures necessàries perquè sigui presa en consideració dins les Corts Generals espanyoles.

 

La comissió en ple ha acordat, per tant, donar-hi suport i subratllar el relleu que tendria l’aprovació de la ILP per a la promoció i la protecció de la nostra cultura. El diputat Antoni Alorda, que l’ha defensat, valora positivament l’actitud constructiva de la resta de grups que han donat suport al text íntegre. Tan sols el PP ha volgut afegir una esmena, que s'ha acceptat, amb la qual l'acord de donar suport no ha de comportar "costos addicionals per la Caib".

 

Amb aquesta iniciativa, a la qual el PSM sempre ha donat suport, es pretén garantir la recepció directa de les emissions de ràdio i televisió a totes les comunicats que comparteixen una mateixa llengua. És a dir, compartir, tal i com contempla la directiva europea al respecte, l’espai de comunicació de les llengües catalana, basca i gallega.

 

D’altra banda, el diputat nacionalista confia que aquesta declaració contribueixi a desbloquejar l’actual situació en la què es troba la ILP, ja que des del passat mes d’octubre la Mesa del Congrés manté retinguda la iniciativa sobre Televisió Sense Fronteres i treballa en un informe per justificar el rebuig inicial a la tramitació parlamentària.

 


Documents

PNL Televisió Sense Fronteres (64 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: