"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 15/12/2010

El Govern insisteix en la descentralització dels aeroports

Biel Vicens assegura que el govern espanyol està desviant el debat de la gestió aeroportuària cap a la navegació aèria després de l’anunci de privatitzar la torre de control d’Eivissa 

El conseller de Medi Ambient i Mobilitat, Biel Vicens, reclama insistentment al govern espanyol i al Ministeri de Foment que posi damunt la taula el promès nou model de cogestió aeroportuària per a Balears. Ho ha tornat a dir després que la setmana passada el Govern enviés un informe reclamant un estatut de singularitat per als aeroports de les illes amb l’objectiu de poder realitzar estratègies pròpies que beneficiïn els interessos de la comunitat.

 

Aquesta insistència es produeix després que Foment hagi anunciat aquest dimarts que sortirà a concurs el control aeri de la torre de control de l’aeroport d’Eivissa el proper 2011. Vicens acusa per tant al govern espanyol de desviar l’atenció i el debat que realment interessa, el de la gestió aeroportuària, i ha recordat que la gestió de la navegació és una competència exclusiva de l’Estat espanyol.

 

“Exigim a Zapatero que compleixi la seva promesa i avanci en la proposta d’un nou model de cogestió dels aeroports. Aquest és el debat que ens interessa. Necessitam poder participar en la gestió dels nostres aeroports per ser més competitius”.

 

D’altra banda, el secretari general del PSM-EN, Biel Barceló, ha valorat negativament aquest anunci de privatitzar les torres de les terminals de Balears. Barceló considera un error la privatització tant de la gestió dels aeroports com de la gestió de la navegació, mentre ha recordat que els interessos públics han de prevaldre damunt els privats, i per tant assegura que s’ha de mantenir la titularitat pública dels aeroports.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: