"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 14/12/2010

El Consell de Mallorca posa en marxa la restauració del camí de Solleric

Gràcies a la tasca del PSM d’Alaró s’ha recuperat el dret de pas d’aquesta via i ara Medi Ambient n’adequa la senyalització i identificació del camí 

Aquest dimarts la directora insular de Medi Ambient, Caterina Amengual ha visitat les obres de rehabilitació que està duent a terme el departament del Consell de Mallorca al camí de Solleric, al municipi d’Alaró. Un camí que forma part de la Ruta de Pedra en Sec i enllaça el poble d’Alaró amb el refugi de Tossals Verds amb un recorregut d’uns 10 quilòmetres.

 

Després de la recuperació del camí gràcies a la voluntat i l’impuls del secretari general de l’agrupació del PSM d’Alaró, Mateu Marcús, s’ha pogut recuperar aquest camí públic. Ara el departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca inicia les tasques de senyalització per l’orientació dels excursionistes i la seva identificació com a tram de la ruta. A més s’estan col·locant balises i fites, així com dos panells amb recomanacions, mapes de situació i d’altra informació útil.

 

La rehabilitació s’està realitzant en dos trams del camí. En el primer tram els treballs han consistit en l’habilitació d’un camí per a vianants paral·lel a la carretera Ma 2100, amb la finalitat d’evitar el possible perill pels senderistes. Per aquest motiu s’ha eixarmat la voravia, s’ha aplanat el ferm i s’ha construït un petit pontet sobre un torrentó.

 

El segon tram, té una longitud de 1710 metres i es trobava parcialment empedrat encara que envaït per la vegetació i amb el ferm destrossat pel pas del temps, les aigües i la falta de manteniment. S’ha realitzat primer l’eixarmada del camí retirant la vegetació que dificultava el pas i retirant els sediments que s’havien acumulat sobre el ferm. En aquests moments, els margers del Departament de Medi Ambient estan reconstruint l’empedrat, i el sistema d’evacuació d’aigua, refent les ratlletes, clavegueres i sèquies.

 

Així mateix s’ha reconstruït el pas sobre el torrent de Solleric, col·locant dues pedres passadors de grans dimensions i arrambador per donar major seguretat al senderistes.


Documents

Mapa topogràfic (973 KB)
Dossier amb la documentació del camí de Solleric (82 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: