"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 14/12/2010

El Parlament reconeix el genocidi armeni ara que es compleixen noranta-cinc anys de les matances

La cambra ha aprovat per unanimitat una Proposició No de Llei del Bloc i PSM-Verds i se suma així a les declaracions de parlaments i institucions internacionals que rebutgen aquests fets contra la població armènia 

El diputat del Bloc i PSM-Verds, Miquel Àngel Llauguer ha defensat avui a la Comissió de Drets Humans la Proposició No de Llei que reconeix que les matances i deportacions que van provocar els turcs sobre la població armènia tenen la consideració de genocidi. Tots els grups han donat suport a la proposició de forma unànime.


D’aquesta manera el Parlament ha aprovat una declaració on es posa de manifest la necessitat de preservar la memòria de les víctimes del genocidi armeni per tal de mantenir viu el rebuig contra la violacions dels drets humans en el present i en el futur. I se suma, per tant, a tots els parlaments i institucions de tot el món que han donat suport a la comunitat armènia en el seu afany de reconeixement d’aquells fets.

 

“Turquia no es pot instal·lar en la negació del genocidi, i ha d’assumir la seva responsabilitat històrica si vol guanyar-se un lloc entre les democràcies del món”. Així Miquel Àngel Llauguer ha defensat aquesta proposició que inclou la exigència de traslladar aquest acord del Parlament a l’Ambaixada d’Armènia a l’Estat espanyol.

 

Es calcula que entre els anys 1915 i 1921 les matances contra els armenis de l’actual territori de Turquia van acabar amb la vida de prop d’un milió i mig de persones, mentre al voltant de 800.000 van poder arribar als centres de deportació de Síria i 300.000 a l’Armènia russa.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: