"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 10/12/2010

Exposició de la festa de l’Estendard a Cort

La Regidoria de Nanda Ramon ha presentat aquesta setmana una mostra interactiva per difondre la importància d’aquesta festa civil de Palma 

Des d’aquesta setmana i fins el proper dia 3 de gener, es podrà visitar al vestíbul de l’Ajuntament de Palma l’exposició sobre la festa de l’Estendard amb l’objectiu de fomentar la difusió d’aquesta festa civil de Ciutat, la més antiga d’Europa.

 

La regidora de Cultura, Joventut, Patrimoni i Política Lingüística, Nanda Ramon, durant la presentació de l’exposició ha ressaltat que estam davant un “símbol d’una realitat compartida”. Per la seva part, el coordinador de la mostra, Joan Avellaneda, ha posat l’accent en el desconeixement que tenen molts mallorquins d’aquesta festa, tot i haver estat declara Bé d’Interès Cultural pel Consell de Mallorca, l’any 2006.

 

Per tant, amb aquesta mostra interactiva, que disposa de pantalles tàctils i panells informatius, es pretén contribuir a la seva recuperació i popularització per reforçar els lligams amb un passat col·lectiu que ens uneix i ens identifica com a ciutadans de Mallorca.

 

Cal recordar que aquesta festa de l’Estendard es celebra a Palma cada 31 de desembre i es remunta al segle XIII. La que es considerada una de les festes civils més antigues d’Europa, commemora l’entra a Palma de les tropes del rei Jaume I el Conqueridor, el darrer dia de l’any 1229. Moment, aquest, que posà fi a tres segles i mig d’ocupació islàmica a l’illa i que significà la incorporació.

 
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: