"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 09/12/2010

El Parlament podrà suspendre un diputat si té obert un judici oral

Aquesta és una de les modificacions del nou reglament que previsiblement s’aprovarà el mes de febrer amb el consens de tots els grups 

El nou reglament del Parlament inclourà  la possibilitat de suspendre un diputat contra qui s’hagi obert un judici oral. Aquesta és una de les propostes del grup parlamentari del Bloc que s’han acceptat dins la ponència que ha redactat el nou text del reglament.

 

En aquest sentit, el diputat Antoni Alorda, qui ha participat durant tota aquesta negociació en nom del grup parlamentari, reconeix que aquesta modificació del reglament està justificada davant els abusos que s’ha produït dins la cambra per part de diputats amb problemes amb la justícia. “Quan un jutge dictamina judici oral això implica que hi ha motius suficients per obrir un plet amb totes les garanties”.


D’altra banda, segons el nou text, la mesa del Parlament deixarà d’estar blindada com en l’actualitat, és a dir que els seus membres podran ser substituïts si un diputat del seu grup ha estat expulsat del partit. D’aquesta manera els grups amb representació a la mesa perdran la seva condició tant a la mesa com a les comissions. Així mateix, el president de la mesa podrà ser cessat.

 

Per contra, Alorda ha reconegut que moltes de les propostes del grup parlamentari no han prosperat per mor del consens. Aquestes fan referència a temes com el transfuguisme, altres propostes encaminades a millorar la transparència en els béns dels diputats, o la substitució temporal en cas de malaltia greu o suspensió per qüestions disciplinàries.

 

Està previst que el nou reglament s’aprovi aquest mes de febrer dins una sessió ordinària del Parlament i que ho faci amb el consens amb el que s’ha negociat. Amb tot, no entrarà en fins la propera legislatura.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: