"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 09/12/2010

El Bloc reclama justícia sense interferències després de les revelacions de Wikileaks

El grup parlamentari considera “vergonyós” que la justícia espanyola hagi rebut pressions per part dels Estats Units, tal i com han revelat els documents que Wikileaks ha tret a la llum, per tant ha registrat un PNL per exigir justícia sense interferències 

El diputat del BLOC i PSM-Verds, Miquel Àngel Llauguer, ha presentat avui en roda de premsa una Proposició No de Llei a favor de la plena investigació dels casos dels vols de la CIA, Guntànamo i Couso que avui mateix ha quedar registrada al Parlament. Segons les darreres revelacions de l’empres a Wikileaks, l’Audiència Nacional, que manté oberts aquestes tres causes relacionades amb possibles crims contra la humanitat i de guerra, hauria rebut interferències per part de l’administració nord-americana.

 

El grup parlamentari valora molt negativament aquesta informació, i per tant defensarà davant la Comissió de Drets Humans la Proposició No de Llei per instar al Parlament de les Illes Balears ha rebutjar qualsevol actuació o interferència que impedeixi continuar amb aquestes investigacions judicials.

 

Miquel Àngel Llauguer: “És especialment vergonyós que la justícia espanyola hagi pogut rebre pressions de la Casa Blanca, o la CIA, o fins i tot que hagi mantingut una actitud de complicitat vers els interessos nord-americans per frenar casos que investiguen crims de guerra o contra la humanitat”.

 

Cal recordar que els tres casos tenen el seu origen en el context de la invasió nord-americana d’Iraq i de la l’anomenada guerra internacional contra el terrorisme. Concretament, el cas Couso fa referència a la mort d’un operador de càmera a Bagdad a causa dels trets d’un tanc nord-americà. Segons els documents de Wikileals, el govern i la justícia espanyola haurien mantingut una actitud de complicitat amb l’administració de George Bush per frenar les investigacions.

 

De la mateixa manera, ha ocorregut amb el cas dels vols de la CIA, sobre les detencions i trasllats de presoners que van realitzar de forma il·legal l’agència d’intel·ligència dels Estats Units, així com en el cas Guantànamo, que investiga les tortures i altres violacions dels drets humans comeses al camp de detenció que els nord-americans mantenen a Cuba.

 


Documents

Proposició No de Llei sobre Wikileaks (149 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: