"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 05/12/2010

El PSM-EN critica els controladors per la greu situació generada amb la vaga encoberta

Els nacionalistes també qualifiquen l'actuació de Foment com a "irresponsable", per la seva incapacitat de solucionar un conflicte laboral que ha afectat a milers de persones, i especialment a les illes
El secretari general del PSM-Entesa Nacionalista, Biel Barceló, lamenta la greu situació que s'ha produït als aeroports de les Illes Balears com a conseqüència de la vaga encoberta de la majoria dels controladors aeris. “Entenem la indignació de les persones que han vist afectats els seus viatges des d'aquest divendres i estem preocupats per les pèrdues econòmiques del sector turístic”.

 

El PSM-EN considera que els controladors tenen al seu abast possibilitats legals per convocar una aturada regulada i anunciada, i per tant d'evitar aquesta situació. “El caos aeri s'hagués pogut evitar si els controladors haguessin assumit la seva responsabilitat com a professionals convocant una vaga oficial”.

 

Així mateix, Biel Barceló posa l'accent en l'actuació del Ministeri de Foment durant tot aquest conflicte laboral que perjudica a milers de passatgers des d'aquest estiu, i que ha provocat aquesta aturada encoberta després d'aprovar el decret de modifica les condicions laborals dels controladors aquest passat divendres. “Foment ha de solucionar aquest conflicte urgentment i evitar que en paguin les conseqüències els viatgers, i de forma especialment greu els qui vivim a les illes”.


Els nacionalistes veuen amb preocupació les afectacions en la imatge de Balears com a destinació turística, i els perjudicis econòmics per als establiments que se'n derivaran. De la mateixa manera que es considera inadmissible el bloqueig produït durant gairebé 24 hores per via aèria.

 

Ara bé, Biel Barceló confia que la justícia apliqui les mesures disciplinàries necessàries als controladors que han abandonat els seus lloc de treball de forma indiscriminada i massiva. “Celebrem que la Fiscalia de Balears hagi obert diligències d'investigació penal per esbrinar si les baixes dels controladors són constitutives de delicte”.

 

En el mateix sentit, el PSM-EN segueix reclamant al Ministeri de Foment que posi fi a la incertesa en el model de gestió dels aeroports, i proposi una cogestió per a les terminals de les Illes Balears. Això permetrà al Govern participar activament de la gestió i administració aeroportuària i possiblement intervenir per evitar situacions caòtiques com la viscuda aquests darrers dies.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: