"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 01/12/2010

El Consell insular de Cultura ret homenatge a José Antonio Labordeta

El Teatre Principal de Palma ha acollit aquesta setmana un espectacle dedicat al músic, polític i intel·lectual que morí el passat mes de setembre
El director insular de Cultura, Maties Garcias, acompanyat d’Ana labordeta i Carmen Peire, van presentar dimarts al capvespre l’acte «Cant a la llibertat», en homenatge al cantautor, intel•lectual, i polític de Saragossa. A l’endemà, el dia 1 de desembre, es va dur a terme l’acte organitzat pel Direcció insular de Cultura en homenatge a José Antonio Labordeta, recentment desaparegut, que en vida fou conegut i valorat per les múltiples disciplines que va arribar a desenvolupar.


Labordeta fou un dels majors exponents de la cançó d’autor espanyola, també fou conegut com a escriptor (en prosa i en vers) i com a intel•lectual i polític. Exercí també de professor, tot i que gran part de la seva fama li arribà quan acceptà fer de guionista i presentador a Televisió Espanyola, i en concret en el programa Un país en la mochila, molt conegut i seguit a la seva època.


José Antonio Labordeta compta en el seu haver amb una amplia discografia, amb una important bibliografia, i al llarg de la seva vida, la seva tasca fou reconeguda amb nombrosos guardons i medalles. Al març del 2010 fou investit Doctor Honoris Causa per la Universitat de Saragossa.


Per tal de recordar, doncs, la figura i la persona de José Antonio Labordeta, el Departament de Cultura i Patrimoni ha organitzat l’esmentat acte, que comptà amb la intervenció d’Ana Labordeta, la major de les seves filles, que parlà de la faceta «més humana i quotidiana» de José Antonio Labordeta.


La intervenció de Carmen Peire, qui fou la seva manager durant més de vint anys, i que explicà la faceta del Labordeta músic i cantautor, escriptor i intel·lectual; i finalment, Joan Mayol, parlà del Labordeta aventurer, el Labordeta interessat per conèixer un país divers, els seus costums, i el seu poble. Tancà l’acte, l’artista saragossana Carmen París, acompanyada del piano.


Maties Garcias va declarar durant la presentació, que «el Departament de Cultura i Patrimoni vol recordar la integritat del personatge: el professor, l’escriptor, el cantant i el polític, tots ells caires d’una mateixa personalitat compromesa per la cultura i la democràcia».


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: