"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 03/12/2010

Els JEN rebutgen la Constitució Espanyola i l'envien de tornada a Espanya

Les joventuts del PSM presenten un espai virtual per a què la ciutadania pugui dir com vol que sigui la futura constitució un cop s'hagi assolit la independència 

Membres dels JEN-PSM s'han congregat avui al matí davant la seu de la Delegació del Govern per a expressar el seu rebuig a la Constitució espanyola perquè, segons les paraules del seu portaveu, Lluís Apesteguia, “sorgí de la il·legalitat feixista; s'escrigué sota la tutela de l'Església, l'exèrcit i els franquistes reciclats; coarta la llibertat del nostre poble i l'esquartera, a més de perpetuar una institució de l'antic règim com és la monarquia”. Segons Apesteguia, la Constitució espanyola està mancada de legitimitat “perquè tot i ser refrendada pels ciutadans, ho va ser en un clima de por, quasi com un xantatge: era o això o tornar al franquisme”.

Els joves independentistes han enviat per correus una còpia de la constitució amb destinatari “Espanya”; “és la seva constitució, els l'enviam i se la poden quedar”, ha afegit Apesteguia.

Així mateix, els JEN-PSM han presentat la campanya “Fes la teva constitució!”, que consistirà en recollir les aportacions de la gent per a redactar la futura constitució dels Països Catalans. “Aquesta nova constitució ha de partir de la voluntat del poble, i no de la ressignació, com l'altra. Ha de néixer de la il·lusió, i no de la por. Ha de ser refrendada des de la llibertat, i no des de la imposició. Ha de sorgir del somni”, ha defensat el portaveu dels JEN, tot convidant a la ciutadania a entrar a http://feslatevaconstitucio.blogspot.com i dir la seva.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: