"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 03/12/2010

El Parlament inicia els tràmits, a petició del PSM-Iniciativaverds, per recuperar els doblers del cànon digital

El Consell de Mallorca, a més, ha aprovat per unanimitat aquesta setmana una moció del BLOC per exigir el retorn dels pagaments realitzats en concepte de cànon 

La coalició PSM-Iniciativaverds està liderant la reivindicació necessària per exigir el retorn dels doblers que les institucions, tant Parlament, com el Consell de Mallorca i els ajuntaments han hagut de pagar des de l’aplicació de l’anomenat cànon digital.

 

Aquesta setmana s’ha produït dos fets significatius en aquest sentit. En primer lloc, la mesa del Parlament ha iniciat els tràmits per recuperar aquests doblers després que s’aprovés la Proposició No de Llei del BLOC que es va aprovar aquest passat 3 de novembre. A proposta d’Eduard Riudavets, del PSM, s’ha donat el vistiplau per emprendre les accions necessàries per tal d’exigir que el Govern deixi de pagar aquest cànon i es retornin totes les quantitats desemborsades fins el moment.  

 

D’altra banda, el ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous una moció a proposta del BLOC amb el mateix objectiu. Els consellers de forma unànime han donat el seu vota favorable.

 

Tot això, després que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea dictés una sentència en la qual es considerava il·legal el pagament d’aquest cànon digital per part de les institucions, administracions públiques, entitats i empreses. Un fet que s’ha convertit en un precedent molt important perquè evidencia les reclamacions i reivindicacions fetes des de la coalició des de l’aplicació d’aquest cànon al considerar-lo erroni.

 

Tant el PSM com Iniciativaverds rebutgen aquesta fórmula d’equivocada perquè s’aplica de forma indiscriminada i ha suposat un augment exponencials dels preus dels aparells electrònics i els suports digitals.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: