"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 03/12/2010

Els premis de Fotoperiodisme s’exposen al Casal Solleric

Des d’aquesta setmana es pot visitar l’exposició que mostra els cinc guardonats i una selecció dels participants en aquesta segona edició del concurs 

Amb aquesta exposició al Casal Solleric el Govern i l’Ajuntament de Palma es reconeix la tasca dels reporters gràfics de les Illes Balears. Entre les temàtiques principals, els reporters i participants en aquest concurs han escollit l’atemptat d’ETA, la festa de Sant Antoni, la de Sant Joan de Ciutadella i la mort de Baltasar Porcell.

 

El guardonats amb els primers premis són per als fotògrafs Baromeu Ramon, en el primer premi, Dani Cardona i Guillem Bosch, pel que fa al segon i tercer premi respectivament.

 

En el blog de la Regidora de Cultura de Palma, Nanda Ramon, podeu llegir el següent comentari:

 

“L'exposició de fotoperiodisme que demà arriba al Solleric es proposa no deixar-nos indiferents. De les més de 250 imatges que s'han presentat als Premis de Fotoperiodisme d'aquest any, hem fet una cuidada selecció per oferir-vos fotografies d'alt impacte emocional. Són fotografies amb nom propi dels millors reporters gràfics de les nostres illes, que mostren fets i circumstàncies actuals que han marcat la nostra història recent.

 

A vegades ho fan amb cruesa, altres amb espectacularitat, però sempre amaguen la sensibilitat creativa i la tensió informativa del fotògraf que hi ha darrera de cada instantània. Durant 2009, molts van ser els esdeveniments que ompliren les primeres planes, però tenc un record especialment tràgic de l'atemptat d'ETA, que causà la mort de dos joves guàrdies civils i que ha recollit Dani Cardona amb gran intensitat a l'obra "Tristesa al cos". Amb aquesta exposició volem fer un merescut reconeixement d'una tasca imprescindible com és el fotoperiodisme. Sense ella no tindríem totes les claus per interpretar l'actualitat informativa que ens envolta, perquè vivim a una cultura essencialment visual, on la imatge esdevé una poderosa eina de comunicació.”

Enllaços

Blog Nanda Ramon


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: