"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 03/12/2010

La conselleria insular de Cultura celebra el reconeixement internacional de la Sibil·la a Madrid

Els Blauets de Lluc han representat el cant medieval en un acte organitzat pel Ministeri de Cultura espanyol
El conseller insular de Cultura i Patrimoni, Joan Font, ha participat aquest dijous en un acte a la capital espanyola per celebrar la declaració de Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la Sibil·la, junt amb la president del Consell de Mallorca, Francina Armengol.


Durant l’acte, els Blauets de Lluc han representat el cant de la Sibil·la davant autoritats i convidats, ja que cada un dels béns culturals immaterials que han estat inclosos a les llistes de la Unesco durant la darrera reunió a Nairobi, ha estat representat durant aquest acte. 


L’acte a Madrid, l’han presidit la ministra de Cultura, Ángeles González Sinde, i Rosa Aguilar, ministra de Medi Ambient Rural i Marí. A més, hi han assistit els consellers de Cultura de les comunitats autònomes implicades en aquesta celebració (Extremadura, Múrcia, Andalusia, Castella i Lleó, les Illes Balears i Catalunya), i diversos representants d’institucions mallorquines, entre els quals, la portaveu del grup polític del Bloc al Consell, Joana Lluïsa Mascaró.


El conseller de Cultura i Patrimoni, Joan Font, ha recalcat que “el veritable mèrit del reconeixement internacional que ha atorgat la UNESCO al cant de la Sibil·la, és del poble de Mallorca, que l’ha mantingut com aquesta representació medieval al llarg dels segles, malgrat les dificultats”.


Així mateix, Joan Font ha explicat que “el fet que la Unesco hagi reconegut el cant de la Sibil·la com una manifestació cultural immaterial única i singular, ha de fer que el poble de Mallorca valori amb tota la seva dimensió el nostre patrimoni cultural, perquè només d’aquesta manera, podrem ser exigents amb la seva conservació”.


Finalment, el conseller de Cultura i Patrimoni ha avançat que el Departament de Cultura i Patrimoni dedicarà una part important dels seus esforços a difondre el cant de la Sibil·la, ara que s’acosta Nadal, perquè tothom en conegui l’origen i el text apocalíptic que es pot sentir cada nit de matines, també per fomentar la recerca de documentació i materials entorn del cant medieval, i perquè es puguin fer més estudis i investigacions sobre el tema.



      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: