"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 02/12/2010

EL PSM mostra el suport a les persones infectades per la sida

Biel Barceló acudeix a la concentració a Palma el Dia Internacional de la Lluita contra la Sida 

El secretari general del PSM ha assistit a la lectura del manifest de la Taula per la Sida que s'ha realitzat a la Plaça Espanya de Palma i ha visitat el punt d'informació que han organitzat les entitats que formen part de la Taula: Alas, Ben Amics, Escola de Sida, Creu Roja Joventut, CJIB, Metges del Món i Siloé.

 

A la cita també hi ha acudit la vicesecretària del PSM, Joana Lluïsa Mascaró, així com el conseller de Salut, Vicenç Thomàs i la consellera d'Afers Social, Fina Santiago. Tots per donar suport a la campanya “Estima't. Fes-te la prova. Usa el preservatiu” i incidir en la necessitat de la detecció precoç de la infecció i l'us del preservatiu en les relacions sexuals per tal d'evitar la transmissió del VIH.

 

Segons les dades facilitades per la conselleria de Salut, l'any passat es van detectar 149 casos nous diagnòstics de VIH a les illes, i en el primer semestre de 2010 fins a 30 casos nous. En total, i des del 2003, els casos acumulats de transmissions del virus sumen fins a 1.023. Ara bé, en el 80% d'aquest total, la transmissió va ser per via sexual.


Però, pel que fa a les persones que ja han desenvolupat el virus, el nombre acumulat de casos de sida augmenta fins a 2.438. Amb tot, la conselleria ha registrat una reducció del nombre de persones que han desenvolupat la sida fins a mantenir-se en una situació estable.

 

 


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: