"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 01/12/2010

Els grups municipals del PP desautoritzen la deriva ling√ľ√≠stica de Bauz√†

El PSM ha rebut el suport un√†nime de fins a sis ajuntaments de Mallorca, entre ells Inca, Pollen√ßa i Sa Pobla, en la moci√≥ de defensa de la Llei de Normalitzaci√≥ Ling√ľ√≠stica del catal√†, mentre el l√≠der popular Jos√© Ramon Bauz√° segueix defensant ‚Äúles modalitats‚ÄĚ 

D’ençà que el president del PP José Ramon Bauzá va anunciar la intenció d’arribar al Govern i suprimir el Decret de Mínims i qüestionar la Llei de Normalització Lingüística, els regidors del PSM han presentat als seus respectius ajuntaments mocions en defensa de l’ús i la unitat de la llengua catalana a les Illes Balears. En tots aquests, el balanç posa en evidència com els regidors municipals del PP han desautoritzat al seu líder a la vagada que han mostrat una major responsabilitat assumint la unitat de la llengua i evitant fer-ne un motiu de confrontació social i política.

 

Concretament, s’ha presentat a nou consistoris de Mallorca: Inca, Pollença, Sa Pobla, Lloseta, Búger, Mancor de la Vall, Porreres, Alaró, Marratxí i Llubí. Dels sis primers, tots els regidors, inclosos els dels grups municipals del PP, han votat a favor, i per tant s’han aprovat per unanimitat. En el cas de Porreres la moció també ha sortit endavant però amb l’abstenció dels regidors populars, mentre a Alaró s’ha produït una votació peculiar, ja que quatre regidors del PP han votat a favor, mentre un s’ha mantingut en l’abstenció. En qualsevol cas, tan sols en dos municipis, Llubí i Marratxí, els regidors populars han votat en contra.

 

D’aquesta manera es demostra la perillosa contradicció que es produeix entre les decisions dels grups municipals del Partit Popular i les directrius que intenta marcar el líder del partit a les illes, José Ramon Bauzá. A més, el PSM lamenta la falta de responsabilitat del també batle de Marratxí, qui en el darrer ple municipal celebrat ahir va proposar una esmena a la moció per substituir la paraula català per “les modalitats insulars”.

 

En aquest sentit, el PSM es mostra preocupat per la deriva ultradretana del president conservador i les incongruències que obliga a materialitzar als seus regidors, que al cap i a la fi mostren un major coneixement de la realitat lingüística i un major sentit de la responsabilitat que el propi líder polític.

 

Amb tot, el PSM afirma que en les properes setmanes els regidors nacionalistes seguiran presentant i defensant les mocions als seus ajuntaments, entre ells Manacor, per seguir protegint la unitat de la llengua i la seva promoció com a instrument imprescindible en la construcció del consens social i polític, així com la igualtat lingüística real del català i la plena normalització de la llengua pròpia. 

Ě
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: