"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 29/11/2010

El PSM-EN valora positivament l'ascens del catalanisme polític a Catalunya

Biel Barceló felicita a Artur Mas i afirma que "des les Illes Balears hem de seguir atentament la reivindicació del concert econòmic, perquè som la comunitat pitjor finançada i ens interessa plantejar millores en el sistema"El PSM-Entesa Nacionalista ha felicitat avui a Convergència i Unió (CiU) per la victòria aconseguida a les eleccions al Parlament de Catalunya, celebrades ahir. El secretari general dels nacionalistes, Biel Barceló, ha traslladat l'enhorabona al futur president de Catalunya, Artur Mas. Barceló ha afirmat que "el poble de Catalunya, en un moment difícil de crisi en la seva relació amb l'Estat espanyol i de crisi econòmica i social, ha confiat en el lideratge d'un partit catalanista i nacionalista. Els catalans han considerat que CiU és l'opció que millor pot defensar els interessos dels ciutadans de Catalunya".

 

Barceló també ha recordat que "la proposta estrella de CiU ha estat el concert econòmic: la sobirania fiscal perquè Catalunya disposi de les eines fiscals per poder fer front a la crisi". I ha afegit que "des de les Illes Balears hem de seguir atentament com gestionarà el nou govern d'Artur Mas aquesta reivindicació, perquè som la comunitat autònoma pitjor finançada, i ens interessa molt un escenari en què es puguin plantejar millores en el sistema".

 

El líder nacionalista també ha valorat positivament l'ascens del catalanisme polític i el sobiranisme, que suma 76 diputats (els de CiU, els d'ERC i els de Solidaritat) front als 69 diputats de la legislatura passada. També ha saludat la irrupció de Solidaritat, "una nova força política netament independentista".

 

Com a dada negativa, el líder del PSM-EN ha constatat el gir a la dreta del Parlament de Catalunya i el descens del el suport als partits d'esquerres (sobretot PSC i ERC). Tot i això, ha destacat que ICV és el partit del Govern d'esquerres que més aguanta: "ICV és el partit que més ha reivindicat les polítiques socials progressistes per fer front a la crisi", ha dit Barceló.

 

Finalment, ha apuntat que el PP, tot i que creix, "continua tenint un paper perifèric en el mapa polític català". i ha negat que els resultats de les eleccions catalanes es puguin extrapolar al nostre país: "la CiU d'Artur Mas no té res a veure amb el PP de José Ramón Bauzá: les realitats polítiques de Catalunya i de les Illes Balears no són comparables".

 


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: