El PSM de Pollença deplora la falta de sensibilitat de la majoria del Ple cap al Patrimoni
El regidor de l'agrupació, Tomeu Cifre, dóna comptes de l'actitud de l'equip de govern municipal en el darrer plenari on s’ha rebutjat la sol•licitud de declaració del sistema hidrà ulic de Ternelles com a Bé d'Interès Cultural
El Ple de l'ajuntament de Pollença va debatre aquest dijous l'adhesió de Pollença a la candidatura de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. El PSM està completament a favor d'aquesta candidatura i esperam que tingui èxit com ja l'ha tinguda la de la Sibil·la. La proposta d'adhesió es va aprovar per unanimitat, cosa que celebrem.
No podem, emperò, deixar de posar en evidència la "profunda hipocresia" en la que incorren l'equip de Govern (UM-UNPI i PSOE) acompanyats des de l'oposició pel PP-UMP. Minuts abans de debatre l'adhesió s'havia debatut la sol·licitud de declaració del sistema hidràulic de Ternelles com a Bé d'Interès Cultural. En el debat de la moció aquests tres grups varen exposar la seva oposició a la protecció d'aquest bé patrimonial arribant a expressar-se en el sentit de que "valdria més no protegir res", "val més que els elements protegits caiguin de vells", i tota una sèrie de perles que posaren de manifest el seu profund menyspreu cap a qualsevol cosa que suposi protegir i posar en valor el nostre patrimoni. Aquest fet és coherent amb altres mostres de menyspreu que durant la legislatura han exposat aquests tres grups municipals com son la oposició a que el Centre Històric de Pollença es declari BIC o la incapacitat de l'Equip de Govern per aprovar un Catàleg de Patrimoni per Pollença. Desprès d'aquests antecedents crida l'atenció que s'apuntin al carro de demanar que la Serra de Tramuntana sigui Patrimoni de la Humanitat.
Especialment decepcionant és la postura del batle Joan Cerdà, que ha estat Conseller Insular de Patrimoni i demostra un enorme falta de sensibilitat i desconeixement de la llei, així com l'actitud del PP, ja que la protecció del patrimoni emana d'una llei, la 12/1998 de Patrimoni Històric de les Balears, aprovada al 1998 per un govern popular. La protecció del patrimoni pollencí hauria d'esser una prioritat en un municipi com el nostre que viu del turisme, amb una oferta que pretén esser de qualitat per afrontar la crisi que patim.
Aquests fets ens mostren que no hi ha alternativa de govern per la dreta a l'actual equip de govern i que tan el PP com el PSOE estan supeditats a allò que se'ls dicti des d'UM.
Finalment deplorar també que no s'aprovés el compliment de la Llei Contra la Morositat que hauria servit perquè els proveïdors de l'Ajuntament cobressin en uns terminis més raonables i que tot el procés de pagament de factures es fes d’una manera més transparent i sense sospites de favoritismes en els pagaments.
|