"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 26/11/2010

El conseller de Cultura felicita a tots els mallorquins pel seu compromís amb la conservació del nostre patrimoni

El Consell de Mallorca ha celebrat aquesta setmana la declaració del cant de la Sibil·la com a Patrimoni Immaterial de la HumanitatL’acte ha comtat amb el suport de moltes persones que d’alguna manera han contribuït a mantenir viva la tradició de la Sibil·la a Mallorca any rere any. També hi han assistit nombroses autoritats, entre les quals el vicari general del Bisbat de Mallorca, Mn. Lluc Riera, i el secretari general del PSM, Biel Barceló.

 

Durant el seu parlament, Joan Font, ha dedicat unes paraules de felicitació «a tots els mallorquins i mallorquines perquè el vertader mèrit del reconeixement és del poble de Mallorca». «Pares, nins, nines, padrins, padrines..., som tots, els que avui ens hem de sentir orgullosos, especialment, perquè generació rere generació, hem lluitat per mantenir viu el cant medieval de la Sibil·la, tot i les dificultats», ha dit el conseller.

 

Així mateix, Font ha recordat que la Unesco ha escrit amb majúscules que la Sibil·la és una manifestació cultural immaterial «única i singular», i aquest fet, ha destacat, «ens ha de llevar complexos, ens ha de fer més segurs i més conscients de la importància que te conèixer el nostre patrimoni. Hem d’aprendre a valorar-lo i a ser més exigents amb la seva conservació.»

 

Finalment, Joan Font ha explicat que en els propers mesos el Departament de Cultura i Patrimoni treballarà «perquè tothom conegui la Sibil·la, els seus orígens i el text apocalíptic que sentim cada nit de Matines. També per fomentar la recerca de documentació i materials en torn al cant medieval, i perquè es puguin fer més estudis i investigacions sobre el tema».

 

Per la seva part, la presidenta del Consell ha volgut agrair la feina de totes les persones implicades en la promoció i preservació del cant de la Sibil·la i ha destacat com Mallorca és l'únic poble que en l'actualitat té l'orgull i la gran responsabilitat de garantir la seva difusió, preservació i promoció universal.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: