"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 24/11/2010

Biel Barceló: “La derogació de la llei de Son Bosc és una exigència internacional”

El grup parlamentari del BLOC presenta una Proposició de Llei per protegir la zona de Son Bosc després de l’informe de Ramsar que insta al Govern a ampliar la ZEPA i declara d’interès internacional la zona humida de l’Albufera 

El grup parlamentari del BLOC per Mallorca i PSM-Verds fa una passa endavant en la protecció de Son Bosc i presenta una Proposició de Llei per la qual es deroga la llei 9/2010 de declaració d’interès autonòmic de la construcció del camp de golf de Son Bosc. Això, després que la Convenció sobre zones humides d’importància Internacional, Ramsar, hagi emès un informe en el qual declara que Son Bosc és part integral de l’ecosistema de l’Albufera.


El portaveu del grup, Biel Barceló, ha recordat que tan el Ministeri de Medi Ambient com el Govern formen part de Ramsar, i per tant aquest informe “és d’obligat compliment, és una exigència d’un organisme internacional del qual en són membres més de 160 estats”. D'acord amb aquest, el grup parlamentari impulsa aquesta iniciativa legislativa assumint totes les recomanacions de Ramsar, tal i com ja ha fet la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat.

 

Biel Barceló confia que els partits a l’oposició i els promotors del camp de golf rectificaran i assumiran les declaracions de Ramsar. “No té sentit i és una anomalia mantenir aquesta llei que declara d’especial interès el camp de golf de Son Bosc, mentre la instància internacional de referència i el propi Govern en reivindica la total protecció”.

 

El diputat Antoni Alorda, a més, ha reconegut que les recomanacions d’aquest informe “contundent” estan en total consonància amb les reivindicacions històriques del PSM a l’hora de protegir el territori i impulsar un canvi de model del turisme i el creixement urbanístic, posant en valor els elements mediambientals.

 

L’informe conclou que Son Bosc forma part de la zona humida, i per tant necessita d’una zona perifèrica de protecció i l'ampliació de la ZEPA (zona d'especial protecció per a les aus), així com la inclusió d'una nova figura proteccionista  de l'hàbitat terrestre com el LIC (lloc d'interès comunitari). Fins i tot demana que sigui declarada Parc Natural, a la vegada que considera imprescindible derogar la llei que l’oposició va aprovar el passat juliol.


Documents

Informe Ramsar (1969 KB)
Proposició de Llei per protegir Son Bosc (509 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: