"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 23/11/2010

Una passa endavant per la titularitat pública del camí des Cabàs

La Directora Insular de Medi Ambient, Caterina Amengual s'ha reunit avui amb la batlessa de Santa Maria del Camí per tal d'oferir tot el suport tècnic i d'assessorament per tal d'acreditar la titularitat pública del camí des CabàsEl Departament de Medi Ambient, dirigit per Maria Magdalena Tugores ha ofert a la batlessa de Santa Maria del Camí Rosa Vich tot el seu suport i assessorament per tal d'acreditar que el camí des Cabàs és públic. Caterina Amengual ha reiterat la voluntat del departament d'aportar i elaborar tots els informes tècnics necessaris per fonamentar la titularitat del camí.

La batlessa de Santa Maria del Camí, Rosa Vich, durà al plenari del proper dijous dia 25 una proposta d'acord per obrir l'expedient d'investigació que ha de determinar la titularitat del camí des Cabàs. L'equip de govern municipal vol establir si aquest camí és públic, com a passa prèvia a la inclusió de la via en l'inventari de béns municipal.

L'Ajuntament de Santa Maria ja va obrir el passat mes d’octubre un expedient d'infracció urbanística per haver-se modificat el camí sense la pertinent llicència, donat que camí ja es troba al catàleg de béns patrimonials en sòl rústic.

El Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca, des de l’any 1998 dóna suport als Ajuntaments –a petició seva- en la documentació i redacció dels catàlegs de camins municipals. Segons la llei de Règim Local els camins públics són propietat dels Ajuntaments, i per tant és competència d’aquests el fet d’inclourel’s al catàleg de bens municipals.

Aquesta és una tasca complexa i costosa per als ens municipals, i és per aquest motiu que el Departament posa a disposició un equip integrat per sis tècnics amb suficients coneixements d’història i geografia per realitzar la tasca de catalogació. En poc més de dotze anys s’han lliurat ja trenta catàlegs als municipis de Mallorca, entre ells s'inclou el de Santa Maria del camí, que incloia el Camí des Cabàs com a públic.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: