"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 20/11/2010

El PSM de Marratx铆 registra una moci贸 per garantir el respecte a la Llei de Normalitzaci贸 Ling眉铆stica

El portaveu nacionalista al consistori, Joan Francesc Canyelles, defensar脿 el proper ple del dia 30 de novembre la moci贸 que reclama l'aplicaci贸 i protecci贸 de l'煤s i el foment del catal脿, tal com regeix la llei i l'Estatut d'Autonomia 

Aquest divendres, el regidor i portaveu del PSM-Entesa Nacionalista a l'Ajuntament de Marratxí, Joan Francesc Canyelles, ha registrat una moció per instar al plenari a reconèixer la vigència del Decret de mínims per tal de garantir que els escolars de les Illes Balears puguin utilitzar normalment i correctament la llengua catalana i la llengua castellana.

 

Una moció que, a més, constata la funció de la Llei de Normalització Lingüística en la protecció i la promoció del català com a llengua pròpia de les Balears. En el proper ple municipal, previst per al dia 30 de novembre, els regidors de tots els grups polítics s'hauran de pronunciar sobre aquestes qüestions, així com sobre el compromís de l'Ajuntament a instar a les institucions a “seguir avançant en les mesures que garanteixin que la llengua catalana continuï essent signe d'identificació i cohesió social”.

 

“És especialment significatiu que el batle i l'equip de govern es pronunciïn sobre aquesta moció després de les confoses declaracions pronunciades per José Ramon Bauzà, també president del PP balear, sobre la derogació del Decret de Mínims”.

 

Segons Joan Francesc Canyelles, és necessari que el ple del consistori es pronunciï per saber fins a quin nivell està en perill la unitat de la llengua, i fins a quin punt Bauzà distorsiona la realitat lingüística. En primer lloc per la voluntat manifesta de promoure les varietats insulars, així com també la ignorància que ha evidenciat després d'instal·lar uns “opinòmetres” a Marratxí on les opcions lingüístiques són el castellà o el valencià.

Documents

Moci贸 PSM Marratx铆 (56 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: