"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 29/10/2010

Sampol interpel·larà el ministre Blanco sobre els compromisos en el transport aeri i marítim

La promesa d’un nou sistema de gestió aeroportuària i el compromís de negociar una rebaixa de les tarifes de les companyies centraran les preguntes que farà el senador nacionalista per valorar el nivell de compliment del govern espanyol pel que fa als problemes en el transport de Balears 

El senador del PSM intervindrà el proper dimarts en el ple de la Cambra Alta per interpel·lar el ministre espanyol José Blanco sobre els compromisos que el govern espanyol ha anunciat les darreres setmanes.

 

Sampol posarà l’èmfasi en el compromís que va manifestar el ministre en la darrera intervenció al Senat on va anunciar que iniciaria una ronda de negociacions amb les companyies aèries per tal d’aconseguir una rebaixa en les tarifes. Així com li preguntarà si l’executiu espanyol té previst rebaixar el cost del transport aeri entre les illes, però especialment entre Menorca i Eivissa.

 

De la mateixa manera, el senador nacionalista preguntarà a Blanco en quin punt es troba el projecte de nou sistema de gestió aeroportuari que ja va prometre tenir enllestit abans d’acabar l’any 2.009. Un sistema que ha de permetre la descentralització de la gestió dels aeroports de les illes, així com la creació i modificació de rutes que facilitin la descentralització de la temporada turística.

 

D’altra banda, Sampol té previst instar al ministre per tenir en compte la necessitat d’impulsar mesures que compensin el sobrecost que pateix el transport de mercaderies, ja que suposa un 30% del cost del producte transportat. També pel que fa a les mercaderies, el senador interpel·larà Blanco per saber si el govern espanyol es plantejarà disminuir el preu del transport de les mercaderies perilloses, perquè degut al cost s’ha reduït les freqüències provant en conseqüència problemes d’abastiment, com és el cas d’oxigen per als hospitals.

 


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: