"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 28/10/2010

L’Administració Pública ha d’exigir el retorn dels doblers pagats pel cànon digital

La coalició PSM-Iniciativa-Verds presenta iniciatives a tots els nivells públics per reclamar el cobrament indegut del cànon digital arran del reconeixement del Tribunal Europeu de Justícia de l’abús en l’aplicació del pagament 

PSM-Iniciativa-Verds ha donat compte avui de totes les propostes que els seus regidors han presentat a nivell municipal i la iniciativa parlamentària que duran endavant per instar a les administracions a reclamar el retorn dels doblers que s’han pagat en concepte del cànon digital des de la seva aplicació. Antoni Alorda i Miquel Àngel Llauguer han comparegut en roda de premsa per instar a tots els nivell de l’Administració Pública a emprendre les accions necessàries per sol·licitar el retorn dels doblers que s’han dipositat a l’SGAE en el pagament del cànon digital.

 

Des de fa mesos, els regidors dels tres partits han presentat mocions als ajuntaments de Mallorca per exigir l’exempció del pagament que s’estableix per l’adquisició d’aparells o suports que puguin ser usats en la còpia i emmagatzematge de documents, segons la Llei de Propietat Intel·lectual. Així, “els regidors d’Artà, Pollença, Santa Margalida, Manacor, Capdepera i Inca han estat capdavanters en impulsar iniciatives municipals per lluitar contra aquest abús indiscriminat”, en paraules de Miquel Àngel Llauguer.

 

En el cas d’Inca, demà divendres es debatrà la moció presentada pels regidors del PSM, i que previsiblement s’aprovarà, per instar a l’ajuntament a interposar una demanda per recuperar els diners que aquesta institució ha hagut de pagar els darrers anys en concepte de cànon digital. “Fins que no s’aconsegueixi la derogació definitiva d’aquest cànon, lluitarem perquè les administracions locals en quedin exempts i rebin compensació per uns cobraments que ara s’han demostrat abusius”. A més, a criticat la presumpció de culpabilitat que estableix el cànon ja que és dubtós que l’administració faci un ús de les fotocopiadores, impressores, equips de reproducció i enregistrament, CD, DVD, etcètera, que vagi en contra dels drets dels autors.

 

En aquest sentit, Antoni Alorda ha apostat per “establir una fórmula que serveixi per calcular la quantia de doblers que corresponen a cada administració, i fer-ho, per exemple, a través de la Federació de Municipis”.

 

PSM-Iniciativa-Verds ha presentat al parlament una esmena a la Proposició No de Llei que la setmana vinent es durà a debat dins la Comissió d’Assumptes Institucionals per reclamar els pagaments de drets de propietat intel·lectual per part dels ajuntaments. I més, han anunciat que la mateixa iniciativa es durà a ple en la propera sessió del Consell de Mallorca.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: