"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 22/10/2010

La pròrroga pressupostària es deu a la irresponsabilitat de l'oposició i al maltractament fiscal per part de l'Estat

El PSM-EN afirma que el Govern no podia cedir a les exigències de l'oposició, ja que implicaven renunciar a la despesa en serveis públics i en economia productivaEl PSM-Entesa Nacionalista constata que el Pacte de Govern no ha tengut una altra sortida que assumir l'escenari de pròrroga pressupostària de cara a l'exercici 2011, una vegada s'ha comprovat que l'oposició (PP i UM) no estava disposada a aprovar els pressuposts que havien pactat inicialment les forces polítiques progressistes.

 

El PSM-EN recorda que el Govern està en minoria parlamentària a causa de l'expulsió d'UM del Pacte per mor dels casos de corrupció que afectaven a aquesta força política, i que l'oposició no ha volgut assumir en cap moment la responsabilitat de governar quan tenia l'instrument per fer-ho: la moció de censura.

 

Un govern progressista i responsable no pot renunciar a la despesa pública en serveis bàsics (educació, sanitat, serveis socials...) i en el suport a l'economia productiva. Per això, i davant les dificultats econòmiques derivades de la crisi i de les exigències de reducció del dèficit públic, que s'han sumat als greus problemes de finançament que encara arrosseguen les Illes Balears (continuam a la coa en finançament autonòmic, i l'any 2011 serem l'única Comunitat Autònoma que contribuirà al Fons de Suficiència), l'esborrany de pressuposts pactat entre el BLOC-PSM-Verds i el PSIB-PSOE incloïa una necessària previsió d'augment dels ingressos a partir de l'increment de la pressió fiscal a les rendes més altes i de la introducció de noves figures fiscals mediambientals. Augmentar els ingressos era una necessitat peremptòria si volíem mantenir la despesa social i en economia productiva. PP i UM, en no entendre això (o no voler-ho entendre) han demostrat una gran irresponsabilitat. Per al PSM-EN hauria estat desitjable comptar amb uns pressuposts per a 2011 aprovats pel Parlament, però considera que el Govern no podia cedir a les exigències de l'oposició (que es nega a incrementar els ingressos), ja que aquestes implicaven renunciar a la despesa en serveis públics i en economia productiva.

 

En definitiva, si el Govern de Pacte s'ha vist obligat a prorrogar els pressuposts de 2010 és perquè està en minoria, perquè l'oposició ha demostrat una actitud clarament irresponsable i perquè l'Estat continua maltractant fiscalment les Illes Balears, fins i tot en la situació actual de crisi econòmica i social.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: