"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 21/10/2010

La retirada del PTE és una irresponsabilitat del PSOE i un incompliment del pacte

La coalició PSM-Iniciativa-Verds considera que la decisió de Xicu Tarrés demostra poca sensibilitat ecologista i afecta l’estabilitat del Pacte de govern 

La coalició PSM-Iniciativa-Verds veu amb preocupació la retirada del Pla Territorial d’Eivissa, perquè, tot i no estar satisfets en un projecte normatiu de mínims, sí suposava una garantia per regular el creixement urbanístic a l’illa (i a més tancava la porta a la creació de nous camps de golf, per exemple). Ara, però, amb la decisió unilateral del president del Consell insular d’Eivissa, el socialista Xico Tarrés, la coalició d'esquerra nacionalista i ecologista lamenta profundament la desprotecció del territori una legislatura més.

 

PSM-Iniciativa-Verds consideren que l’incompliment per part de Tarrés dels pactes amb ExC en aquesta qüestió pot tenir conseqüències negatives per a l’estabilitat política, després que ExC hagi anunciat que considera trencat el Pacte de Govern amb el PSOE a Eivissa. La irresponsabilitat de retirar unilateralment el Pla Territorial d’Eivissa pot contribuir, de retruc, a perjudicar l’estabilitat parlamentària del Govern de coalició.

 

En tot cas, els nacionalistes lamenten la retirada del Pla Territorial d’Eivissa, ja que tot i tractar-se d’un compromís de mínims, assegurava l’aprovació de l’ordenació del territori aquesta mateixa legislatura. Ara, en canvi, si la tramitació s’ha de reiniciar, és segur que el procés serà molt més llarg. I a més, suposa un incompliment no sols del compromís amb Eivissa pel Canvi sinó també amb els ciutadans de l’illa, així com un agenollament de cara als poders econòmics i els interessos polítics de la dreta eivissenca.

 


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: