"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 21/10/2010

El Senat aprova apujar els impostos a les rendes més altes i lluitar contra el frau fiscal

Pere Sampol ha aconseguit el suport al Senat per dur endavant dues mocions per millorar la situació dels autònoms del sector de l’artesania i millorar els mecanismes de control del frau fiscal 

El senador del PSM-Entesa Nacionalista, Pere Sampol, ha rebut el suport dins la Comissió d’Economia del Senat per aprovar dues mocions que van encaminades a millorar, per una part, la cotització dels empresaris autònoms del sector de l’artesania, i un paquet de mesures fiscals que han de garantir un major control del frau fiscal.

 

Sampol valora molt satisfactòriament el suport que ha rebut avui moció presentada a la comissió del senat per part del grup socialista per instar al govern espanyol a aplicar amb celeritat i decisió mesures per combatre el frau fiscal. Concretament s’ha aprovat millorar la coordinació dels tres organismes públics encarregats del control del frau: Agència Tributària, Tresoreria General de la S.S. i inspecció de Treball, així com reforçar la investigació i control més exhaustiu per a combinar formes més complexes i greus del frau fiscal.

 

Això, però, basat en un paquet de mesures que la Comissió d’Economia proposa adoptar a l’executiu. Unes mesures que han de garantir que:

-          les rendes més altes contribuiran en major mesura a la consolidació de les finances públiques, incrementar l’IRPF en un punt el tipus marginal estatal amb base liquidable general igual o superior a 120.000 euros, al 22,5% i un punt addicional, en el 23,5% a partir de 175.000 euros.

-          Mesures que s’encaminin que els accionistes de les Societat d’Inversió Capital Variable (SICAV) puguin diferir les tributacions, gravant com a renda d’estalvi les percepcions derivades de les reduccions de capital social amb devolució d’aportacions als socis de les SICAV, així com el repartiment de les primes d’emissions d’accions d’aquests.

-          També, mesures que estableixin incentius fiscals per a empreses de reduïda dimensió perquè puguin seguir gaudint d’aquest règim especial durant els tres exercicis següents, al superar el límit de vuit milions d’euros de xifra de negocis.

 

 

D’altra banda, el senador nacionalista ha aconseguit els suports necessaris per aprovar una moció que insta al govern a elaborar un Pla de suport a l’artesania que contempli accions dirigides a equiparar els treballadors autònoms del sector de l’artesania als del sector agrari, per exemple, pel que fa a efecte fiscals.

 

En aquest sentit, s’ha aprovat l’accés escalonat al Règim Especial de la Seguretat Social per als treballadors autònoms de l’artesania, però també, desenvolupar el reglament previst per establir les bonificacions en les cotitzacions a la seguretat social. En tercer lloc, la moció preveu instar al govern espanyol a equiparar la resta dels aspectes fiscals als que s’apliquen actualment a l’agricultura, especialment en el què fa referència a l’Impost sobre el Valor Afegit i a l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques.

 

D’altra banda, s’ha aprovat incloure l’artesania tradicional i popular que s’exerceix com a activitat complementària a l’agricultura, la ramaderia i la pesca en el mateix sistema impositiu de l’agricultura. A més, d’un Pla de Formació Continua específic per al sector artesà.

 

 

 


Documents

Moció sobre l'Artesania (884 KB)
Moció sobre el Frau Fiscal (61 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: